Echipa FC Barcelona a învins cu scorul de 1-0 formaţia Real Sociedad, duminică seara, într-o partidă din etapa a 38-a a campionatului de fotbal al Spaniei, care a marcat despărţirea catalanilor de emblematicul lor căpitan Andres Iniesta, potrivit Agerpres. Unicul gol al întâlnirii a fost înscris de brazilianul Philippe Coutinho, în repriza secundă (min. 57), însă rezultatul a fost mai puţin important pentru suporterii Barcelonei, care l-au ovaţionat îndelung pe Iniesta, în momentul ieşirii acestuia de pe teren, cu zece minute înainte de final. În vârstă de 34 ani, Andres Iniesta a evoluat întreaga sa carieră la FC Barcelona, pentru care a disputat în total 674 de meciuri şi a cucerit în total 32 de trofee. El urmează să evolueze în sezonul viitor în Japonia sau China. Meciul de pe Camp Nou i-a permis, totodată, lui Xavi Prieto (34 ani), emblematicul căpitan al lui Real Sociedad, să dispute ultimele minute din cariera sa, înainte de a agăţa ghetele în cui.
Un alt moment emoţionant a avut loc la Madrid, unde atacantul Fernando Torres a înscris două goluri la ultima sa partidă în tricoul lui Atletico, împotriva formaţiei Eibar (2-2). „El Nino”, care din vară s-ar putea întoarce în Premier League, unde a mai evoluat pentru Liverpool şi Chelsea, a fost la rândul său ovaţionat de fanii madrileni prezenţi în tribunele stadionului Metropolitano.
FC Barcelona a intrat în posesia titlului de campioană, cu 93 puncte, fiind urmată în clasamentul final de Atletico Madrid, 79 puncte, Real Madrid, 76 puncte, şi Valencia, 73 puncte, echipe care vor reprezenta Spania în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor. Villarreal, ocupanta locului 5, cu 61 puncte, Betis Sevilla (locul 6, cu 60 puncte) şi FC Sevilla (locul 7, cu 58 puncte) vor evolua la rândul lor în Europa League. Ultimele trei clasate, Deportivo La Coruna, echipa atacantului român Florin Andone, Las Palmas şi Malaga au retrogradat în divizia secundă.