CFR Cluj este noua campioană a ţării la fotbal, un aspect fiind extrem de important de remarcat – anume faptul că este prima campioană a României care a trecut, cu succes, cu „ingineriile” financiare de rigoare, printr-un proces de insolvenţă, urmat de ieşirea din insolvenţă, „renaşterea” şi, imediat, un titlu! Deci, iată, se poate şi acest „scenariu”, în care fotbalul să reziste, să se găsească soluţii pentru depăşirea unor momente dificile, desigur, totul, dar absolut totul, cu mulţi bani cheltuiţi!
Din punct de vedere fotbalistic, însă, calitatea Ligii I se duce la vale, iar CFR Cluj – noua campioană a Ligii I – este, cu siguranţă, una dintre echipele care ar putea primi „premii” la orice categorie gen „pragmatism”, „eficacitate”, „luptă”, dar niciodată nu ar fi… nominalizată la vreo distincţie din punct de vedere al spectacolului oferit!
„Scadenţa”, pentru toate cluburile româneşti, este reprezentată, într-un final, de traseul european, unde, în clasamentul coeficienţilor, ţara noastră se afundă către „lumea a treia”…
Să vedem la vară, CFR-ul, FCSB-ul, CSUC –ul şi Viitorul ce „brânză” reuşesc să facă!