Bogdan Chitic

Aniversată în fiecare an la data de 6 aprilie, Ziua Mondială a Tenisului de Masă va fi sărbătorită și la Ploiești, începând din Vinerea Mare și până pe data de 15 aprilie. Organizată sub egida Federației Internaționale de specialitate (ITTF), ziua mondială dedicată iubitorilor tenisului de masă, sportivilor profesioniști, dar și amatorilor de orice vârstă, a atras, anul trecut, un număr record de participanți în România.
Peste 3.000 de sportivi au concurat, în 2017, în cadrul a nu mai puțin de 112 concursuri desfășurate în 67 de orașe din țară, făcând din România națiunea cu cei mai mulți participanți la un astfel de eveniment, din întreaga lume, la mare distanță de India, ocupanta poziției secunde într-un astfel de clasament. Anul acesta, numărul sportivilor care vor lua parte, în țara noastră, la concursurile de tenis de masă va fi unul și mai mare, dovadă a acestui fapt stând cele, deja, 160 de săli și complexe sportive care vor găzdui evenimente din cadrul „World Table Tennis Day”.
La Ploiești, evenimentul va fi marcat prin acțiuni întinse pe durata a nu mai puțin de zece zile, începând de pe 6 și până pe 15 aprilie urmând să se desfășoare, la Sala „Indoor Table Tennis”, de pe Str. Văleni, nr. 141 (în incinta Romfarmachim), concursuri pe diferite categorii de vârstă, cu participarea a peste 150 de sportivi profesioniști și amatori.