Petre Apostol

Pe un traseu amenajat în jurul Arenei Naţionale din Bucureşti, circuitul naţional de ciclism pe şosea Road Grand Tour, organizat de Asociaţia Judeţeană de Ciclism Prahova, a programat prima etapă din cadrul ediţiei rezervată copiilor. De asemenea, concursul a reprezentat şi debutul Cupei Naţionale pentru copii, competiţie organizată sub egida Federaţiei Române de Ciclism, cu implicarea Asociației Județene de Ciclism Prahova, a Clubului Sportiv de Ciclism Bilal 2000 Constanta și a Clubului Sportiv Intersport Miercurea Ciuc. Cupa Naţională pentru copii, destinată pentru sportivii cu vârste între 5 şi 14 ani, cuprinde şapte etape de-a lungul întregului sezon, acordându-se puncte la fiecare rundă, în urma cărora se alcătuiesc clasamentele generale.
La etapa programată în jurul Arenei Naţionale, s-au remarcat şi trei sportive de la CS Conpet Ploieşti, antrenate de Cornel Popa. La cea mai mare categorie de vârstă, copii 13-14 ani, Denisa Toader a avut o evoluţie impresionantă, reuşind să-şi adjudece victoria la feminin. Dar, şi mai important a fost faptul că sportiva ploieşteană s-a menţinut alături de primii ciclişti din ierarhia băieţilor, sosind pe locul al patrulea la general, în acelaşi timp cu al treilea clasat şi la mai puţin de 20 de secunde de primii doi.
Clubul ploieştean şi-a mai îmbogăţit palmaresul cu o victorie, prin Daria
Gheorghe, care a trecut prima linia de sosire la categoria copii 9-10 ani, la fete.
De asemenea, la categoria 11-12 ani, CS Conpet Ploieşti a mai punctat prin Ana Gheorghe, care s-a situat pe poziţia a doua, la doar 25 de sutimi de secundă de prima clasată, Ioana Oană, de la CS Voinţa Cluj-Napoca, iar în ierarhia generală (fete şi băieţi) sportiva ploieşteană a încheiat pe locul al şaptelea din 40 de concurenţi.
Următoarea etapă din Cupa Naţională pentru copii este programată pe 13 mai, la Constanţa, iar, apoi, a treia rundă va avea loc la Ploieşti, pe data de 1 iulie, cu ocazia unui al doilea concurs pentru această categorie de vârstă din cadrul circuitului Road Grand Tour.