B. C.

Compania Veolia operează în municipiul Ploiești de aproape 20 de ani, furnizând servicii de energie prin intermediul Veolia Energie Prahova (VEP) și de alimentare cu apă potabilă și de canalizare prin intermediul companiei Apa Nova Ploiești. De asemenea, începând cu anul 2017, Veolia susține, din postura de partener finanțator, echipa de fotbal fanion a orașului – FC Petrolul Ploiești. Trei proiecte importante reunite sub semnul aceleiași exigențe – performanța.
Veolia Energie Prahova are un portofoliu bogat, ocupându-se cu producția, distribuția și alimentarea cu energie termică a sistemelor de termoficare din Ploiești, asumându-și, încă de la începutul contractului de concesiune, un angajament profesionist față de parteneri și de comunitatea ploieșteană. În toți acești ani, compania a dat dovadă de deschidere și dorință de dialog într-o manieră directă, dar și de transparență și respect față de interlocutori.
De asemenea, compania a tratat cu mare atenție obiectivele stipulate în contract și participă activ la viața comunității prin furnizarea de servicii de calitate pentru 54.710 de apartamente, adică 84% dintre apartamentele racordate inițial la sistemul centralizat, respectiv 122.000 de locuitori ai municipiului Ploiești, ceea ce înseamnă aproape 60% din populația orașului. Pe lângă toate acestea, majoritatea instituțiilor publice (școli, spitale, grădinițe, instituții socio-culturale și administrative), precum și peste 735 de agenți economici beneficiază de serviciile furnizate de Veolia Energie Prahova, al cărui sistem centralizat este dat, în mod constant, drept exemplu de bună practică la nivel național.
Compania și-a consolidat constant poziția prin respectarea și realizarea obiectivelor propuse pe plan local, asumându-și investiții de 25 de milioane de euro până la încheierea contractului de concesiune. Cu toate acestea, la finalul anului 2016, investițiile s-au ridicat deja la peste 32 de milioane de euro, datorită acestora Veolia reușind să mențină cel mai scăzut tarif de producție-transport-distribuție din țară în raport cu centralele de același tip. În plus, investițiile tehnologice au fost completate de asigurarea securității în funcționarea instalațiilor și continuitatea serviciului, transparență în comunicare și grijă permanentă pentru mediu.
Practic, cele trei mari proiecte pe care compania Veolia le desfășoară în Ploiești – Veolia Energie România, Apa Nova Ploiești și FC Petrolul Ploiești – demonstrează preocuparea față de cerințele municipiului și ale locuitorilor săi. Iar implicarea Veolia în viața echipei de fotbal fanion a orașului reprezintă un parteneriat unic în România și constituie un exemplu demn de urmat, ce contribuie la menținerea unei echipe ce reprezintă vocea comunității locale.