CSM Ploiești – CSO Voluntari 72-65 (45-33)

Bogdan Chitic

Sala: „Olimpia”, Ploiești. Spectatori: 600.
Scorul pe sferturi: 23-19, 22-14, 13-20, 14-12
CSM Ploiești: Dogaru (6 puncte), Ad. Tudor (14, 2×3), Melnic (11), Topologeanu (2), Burlacu (28, 2×3), Santana (2), Arteni (9, 3×3), Crăciun. Antrenori: Cătălin Burlacu și Ionuț Ivan.
CSO Voluntari: D. Popescu (17), C. Mâinea, Dumitrescu (12, 2×3), A. Neguț (5), Neagoe (21, 1×3), Biasutti (6), A. Toth (2), Ene (2), Drăgilă. Antrenori: Eugen Ilie și Virgil Căruțașu.
Arbitri: Alexandru Ivan (Târgoviște), Andrei Bădilă (București), Alexandru Stamate (Ploiești).
Comisar FRB: Luca Badea (București).

Baschetbaliștii de la CSM Ploiești au ajuns la trei victorii consecutive în faza semifinală a Ligii 1 și rămân în plutonul echipelor candidate la calificarea în turneul de promovare. Vineri seară, băieții pregătiți de Cătălin Burlacu și Ionuț Ivan au depășit, pentru a patra oară în acest sezon, pe CSO Voluntari, la capătul unui meci în care gazdele s-au aflat aproape în permanență la conducere și au reușit să gestioneze cu atenție momentele ceva mai dificile.
În „Olimpia”, oaspeții au început mai bine și le-au blocat ploieștenilor drumul spre coș în primele două minute, când tabela indica 0-4. Au urmat, însă, replicile „tăioase” ale lui Burlacu și Ad. Tudor, cei doi lovind cu regularitate pe pătrundere, dar și din spatele semicercului, pentru a răsturna balanța în favoarea amfitrionilor. Arteni, intrat bine în joc, cu două „treițe” în mai puțin de trei minute, a distanțat și mai mult CSM-ul la conducere, obligându-l pe antrenorul ilfovenilor, Eugen Ilie, să ceară timp de odihnă pentru retrasarea schemelor de joc. Cu ploieștenii Neagoe și Dumitrescu în mare formă, dar și cu un conducător de joc cu destulă experiență în Liga Națională, în persoana lui D. Popescu, vizitatorii s-au agățat de fiecare atac în repriză secundă, pentru a strânge cât mai mult ecartul. Au reușit, în două rânduri, să vină la un singur punct pe tabelă, 63-62 și, mai apoi, 65-64, dar „time-out”-ul cerut la momentul oportun de Burlacu a avut efectul scontat, întrucât, la reluare, Arteni a înscris din nou de la mare distanță, pentru a rezolva, practic, meciul. Ad. Tudor, cu două libere, pentru 70-64 (min 39), a ambalat victoria ploieștenilor, care au știut să evite emoțiile unui final încins pentru a trece pe bilanț pozitiv (5-4), în faza semifinală.
În etapa următoare, CSM Ploiești se va deplasa la Brăila, unde va evolua în partida cu CS Cuza Sport, în vreme ce formația din Voluntari va primi, pe teren propriu, vizita celor de la CSM Sighetu Marmației.