Violeta Stoica

Corpul neînsuflețit al tânărului alpinist care a decedat în luna ianuarie a acestui an după ce a fost surprins de o avalanșă pe Valea Coștilei, din Munții Bucegi, va fi căutat din nou, potrivit salvamontiștilor.
Daniel Banu, șeful Serviciului Județean Salvamont Prahova, a declarat, ieri, pentru ziarul Prahova, că atunci când stratul de zăpadă va permite reluarea căutărilor pentru descoperirea trupului bărbatului de 30 de ani, va fi organizată o acțiune în acest sens. “Acum, zăpada în zona respectivă are câțiva metri. Spre sfârșitul lunii mai cred că vor fi condiții optime pentru a relua căutarea corpului tânărului surprins de avalanșă, la începutul acestui an, în Valea Coștilei”, a precizat Daniel Banu.
La mijlocul lunii ianuarie 2018, echipele de salvanontiști de la Bușteni și ale Serviciului Județean Salvamont Prahova, ajutate de colegii lor din alte zone din țară, au scotocit, vreme de câteva zile, zona Văii Coștilei, sperând să găsească trupul tânărului alpinist surprins de avalanșă. Cu toate că s-a apelat și la câini specializați în căutarea persoanelor dispărute în avalanșe, salvatorii montani nu au avut șanse de izbândă.
Mai mult decât atât, din cauza riscului crescut de declanșare a unor avalanșe care ar fi putut să le pună chiar și lor viața în pericol, salvamontiștii au fost nevoiți, după câteva zile, să abandoneze acțiunile de căutare a tânărului care și-a găsit sfârșitul îngropat sub tone de zăpadă.