CS Păulești – CS Blejoi 0-2 (0-1)

Marcel Marin, Bogdan Chitic

Stadion: „Gheorghe Șilaev”, Plopeni. Spectatori: 300.
Au marcat: – / Adrian Vintilă (40), Ionuț Enciu (90+3).
CS Păulești: Marinică (80 Dragnea) – Țugui (86 Zamfir), Pripu (cpt), Lungu, Al. Radu – Bărăgan, Cocu – L. Dumitru (46 Căpraru), Butufei, Stere (80 Pantilimonescu) – A. Ciobanu. Antrenor: Iulius Mărgărit
CS Blejoi: Ad. Gheorghe – Ruptureanu, Iordache, Filip, Cl. Stoica – Ir. Dumitru (cpt) (87 Enciu), Rudaru – Pîrvu (82 Ghinea), Bojoagă,
Cr. Mihăiță (90+1 Vl. Badea) – Vintilă. Antrenor: Răzvan Vlad
Cartonașe galbene: Lungu (44), Butufei (56), Bărăgan (72), Al. Radu (90+1)/Rudaru (18), Cr. Mihăiță (31), Ruptureanu (45, 77), Vintilă (70), Bojoagă (85), Cl. Stoica (87), Filip (90+2).
Cartonașe roșii: Lungu (90)/Ruptureanu (77).
Au arbitrat: Mihai Amorăriței (Câmpina) – Louis Oprescu (Ploiești) și Iulian Bălănescu (Plopu).
Observator: Constantin Safta (Iordăcheanu).
Jucătorul meciului: Theodor Bojoagă (CS Blejoi).

Liderul Ligii A Prahova, CS Blejoi, a trecut cu bine și peste cel de-al doilea obstacol din seria de trei partide împotriva echipelor aflate pe locurile 2-4 în clasament. După victoria spectaculoasă de la Bănești, scor 5-3, băieții lui Răzvan Vlad au păstrat ecartul și s-au impus, de această dată, cu 2-0, la Plopeni, în fața celor de la CS Păulești, formație care-și dispută meciurile de pe teren propriu pe Arena „Gheorghe Șilaev”, în condițiile în care baza proprie traversează o serie de lucrări de modernizare.
După doar trei etape scurse din retur, blejoienii au scăpat în câștigători ai Ligii A Prahova, diferența față de ocupanta poziției secunde, nimeni alta decât adversara de duminică, fiind acum de 8 puncte. La Plopeni, oaspeții au controlat ostilitățile pe aproape întreaga durată a întâlnirii, Pîrvu (16, 37) anunțând în două rânduri deschiderea scorului, la poarta apărată de ex-petrolistul Marinică. Un alt fost jucător al „lupilor” până mai acum câteva luni, Ad. Vintilă avea să-și învingă fostul coechipier în minutul 40, când a reluat cu capul, în plasă, o centrare de pe partea dreaptă a lui Cr. Mihăiță.
După alte două situații de a majora diferența, semnate de același Pîrvu (67, 73), blejoienii aveau să rămână în inferioritate numerică în minutul 77, Ruptureanu văzând al doilea cartonaș galben și luând, astfel, drumul vestiarelor. Antrenorul gazdelor, Iulius Mărgărit, a încercat să fortifice atacul, prin introducerea experimentatului Pantilimonescu, dar golul a căzut tot în poarta păuleștenilor, în prelungiri, Enciu stabilind scorul final după o fază frumos lucrată împreună cu Vl. Badea. De menționat că și gruparea din Păulești a încheiat meciul în nouă jucători de câmp, Lungu (90) văzând direct cartonașul roșu după un fault la 17 metri, în postură de ultim apărător. În total, în această partidă au fost arătate nu mai puțin de 12 cartonașe galbene și două roșii, „centralul” Mihai Amorăriței având parte de o desfășurare antrenantă a ostilităților, cu multe intrări la limită, într-un meci pe care a reușit, în cele din urmă, să-l ducă la bun sfârșit, pe un teren destul de greu.