În întrecerea „republicanilor”, săptămâna aceasta a fost „intermediară”, etapa cu numărul 13 programând meciurile dintre Astra şi Petrolul, atât la juniori A, cât şi la juniori B.
În ambele, desfăşurate pe stadionul „Prahova”, s-au impus cei de la Astra, echipa juniorilor „A” a Astrei, condusă de Vasile Cosarek, câştigând cu 4-1, după ce Petrolul înregistrase 1-0. Apoi, la juniori B, Nicu Lazăr a câştigat derbiul pentru locul 2, cu 4-2, după ce micii astrişti ajunseseră, la un moment dat, la 4-0. Meciul a avut şi câte o eliminare, Dragoş Gheorghe, un obişnuit al echipei de Liga a III-a, primind „roşu” şi ratând deplasarea Astrei II, la Roşiori.juniori Astra - Petrolul
La juniori A, Petrolul a rămas fără niciun punct în clasamentul seriei a II-a (!!!) din întrecerea Campionatului naţional Under 19, la acest meci Astra beneficiind şi de serviciile câtorva jucători de la „satelitul” condus de Marius Măldărăşanu, unul dintre ei, Gabriel Şerban, reuşind să marcheze o „dublă”!
În schimb, la juniori B, duelul se anunţa mult mai echilibrat, Astra şi Petrolul fiind despărţite înaintea meciului de doar două puncte în clasament (20, Astra – 18, Petrolul), unde ocupau poziţiile 2, respectiv 3! Astra, cu Ricardo Condrea (jucător născut în anul 2001, care tocmai debutase în Liga a III-a, la echipa „satelit”) marcator a două goluri, s-a impus cu 4-2, având chiar şanse la poziţia I în grupă, unde LPS Focşani este prima în clasament. La Petrolul a evoluat, de asemenea, un jucător proaspăt debutat în Liga a III-a, Mario Bratu, acesta fiind urmărit şi de staff-ul primei echipe, Cristi Vlad, Romulus Ciobanu şi Octavian Grigore fiind prezenţi să vadă acest joc.
Tot în această etapă, e de remarcat şi debutul cu dreptul al juniorilor republicani Under 19 de la Petrosport, în noua „locaţie” pentru meciurile de pe teren propriu, stadionul din Ciorani, unde au învins cu 5-3 pe Chindia Târgovişte.
În schimb, cealaltă echipă ploieşteană înscrisă în această competiţie – CSM Ploieşti – a pierdut ambele meciuri, 2-3 la juniori A, respectiv 3-5 la juniori B, cu LPS Iolanda Balaş Soter Buzău.