Nici Prahova nu a dus lipsă de așa ceva…

F. T.

La data de 19 aprilie, la nivel național, aproape 11.000 de polițiști au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
În acest context, au fost organizate 348 de acțiuni, intervenindu-se la evenimente fie ca urmare a semnalării acestora prin intermediul Numărului Unic de Urgență “112”, fie ca urmare a surprinderii în flagrant a celor implicați. Una peste alta, oamenii legii au constatat peste 800 de infracțiuni, aici fiind incluse și cele pe linie rutieră.
Cum nu lipsește Martie din Postul Paștelui, de apeluri telefonice prin “112”, nu a dus lipsă nici poliția prahoveană. Cu titlu exemplificativ, amintim că oamenii legii au fost alertați că, în comuna Tătaru, un bărbat în vârstă de 77 de ani l-a înțepat cu un cuțit, într-unul dintre omoplați, pe nepotul său, în vârstă de 32 de ani. Conform reprezentanților IPJ Prahova, “din primele cercetări se pare că nepotul venise în vizită și i-a solicitat unchiului să îi restituie o anumită sumă de bani, pe care i-ar fi împrumutat-o. A urmat o discuție în contradictoriu, iar, mai apoi, se pare că nepotul l-ar fi lovit primul pe bătrân, acesta din urmă ripostând cu cuțitul. Poliția efectuează cercetări în acest caz, pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc incidentul”.
În aceeași zi de 19 aprilie, polițiștii au derulat și acțiuni pe linie rutieră. În urma acestora, au fost constatate 129 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, fiind reținute peste 600 de permise de conducere și au fost retrase 250 de certificate de înmatriculare.
Pe șoselele din județul nostru, au fost reținute 30 de permise auto și au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.