Liga a 3-a, AFCM Alexandria – FC Petrolul Ploiești, astăzi, ora 17:00, Stadion „Municipal”

Bogdan Chitic

Soarta seriei a III-a pare să se fi decis, într-o proporție covârșitoare, încă de la finalul săptămânii trecute, atunci când remiza înregistrată de rivala „lupilor” la promovare, AFCM Alexandria, la Chiajna, a făcut ca distanța dintre cele două echipe să fie, „virtual”, de șapte puncte, dacă ținem cont că găzarii au și un meci mai puțin disputat. Chiar și în aceste condiții, ultima deplasare a petroliștilor în Teleorman, în acest sezon, ar trebui să respecte întocmai itinerariul jocurilor de la Roșiori și Saelele – celelalte două echipe ale județului din sudul țării, pentru ca băieții lui Romulus Ciobanu să poată alunga și ultimele emoții răzlețe care planează asupra atingerii obiectivului.suprematie b
Cu punctaj maxim în acest an, Cl. Tudor și compania se pregătesc să dea asaltul final în Liga a III-a, în, teoretic, cea mai grea deplasare rămasă „de cucerit” în actuala ediție de campionat. La adăpostul unui avans de patru puncte, cu un joc mai puțin disputat, dar, ce-i mai important, cu o evoluție în creștere în ultimele runde, ploieștenii pornesc în mod cert din postura de favoriți în fața unei formații care și-a arătat limitele în jocurile cu Flacăra Moreni și Concordia 2, din care au „scos” un singur punct. Desigur, ambițiile unui rezultat pozitiv împotriva Petrolului, fie el și doar unul de palmares în condițiile date, sunt mari la Alexandria, acolo unde gazdele întâlnirii de astăzi au „capotat” o singură dată, într-un moment care, foarte probabil, se va dovedi decisiv în ecuația ierarhiei finale.
Chiar dacă meciul din această după-amiază va fi transmis în direct prin intermediul Digi Sport, cu începere de la ora 17:00, fanii Petrolului și-au anunțat în număr mare prezența la Alexandria, aproximativ 300 de suporteri urmând să fie alături de „galben-albaștri” la derbiul acestui final de săptămână, în Liga a III-a.

Astra 2 – Aninoasa, în cartierul de Vest

Tot astăzi, în etapa cu numărul 20, ocupanta locului 4 în ierarhia la zi – „satelitul” Astrei – va juca pe teren propriu, cu dâmboviţenii de la FC Aninoasa. Elevii lui Marius Măldărăşanu vor să se menţină pe locul 4 la finalul actualului sezon, unul din care au mai rămas 6 meciuri. Partida se va disputa de la ora 17,00.