V. S.

Cel puțin oficial, înaintea Sărbătorilor Pascale din acest an, mai puțin de 1.000 de miei au fost sacrificați în abatoarele autorizate sanitar-veterinar de pe raza județului Prahova.
Potrivit reprezentanților Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova, doar 856 de miei sacrificați în locurile autorizate au ajuns pe masa de Paște în cursul acestui an, nefiind solicitări din partea autorităților publice locale pentru avizarea de spații temporare destinate tăierii mieilor.
Pe de altă parte, conform informațiilor furnizate de către directorul executiv al
DSVSA Prahova, Mihai Terecoasă, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale au fost făcute controale la 20 de producători particulari și la 544 unități, cele mai multe fiind magazine alimentare, măcelării, carmangerii, dar și laboratoare de cofetărie și de patiserie.
Pentru neconformitățile descoperite, cum ar fi nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de depozitare și prelucrare, ambalarea/etichetarea necorespunzătoare, nerespectarea condițiilor de depozitare, nerespectarea condițiilor de igienă privind manipularea produselor alimentare sau pentru funcționarea fără înregistrare sanitară veterinară, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 32.600 de lei, precum și avertismente și confiscarea a zeci de kilograme de produse neconforme.