•  Lămpile stradale moderne ne afectează mai mult decât credeam. Becurile tradiţionale de pe lămpile stradele sunt înlocuite cu LED-uri, care sunt mai ieftine şi care poluează mai puţin. Totuşi, cei de la Public Health England (PHE) spun că astfel de lumini pot cauza probleme de vedere pe termen lung, iar oamenii pot să ajungă să sufere de o condiţie asemănătoare cu un „jet leg” permanent, conform Playtech.
  •  La nivel global, una din trei persoane suferă de sângerări gingivale, acestea putând reprezenta unul dintre primele semne ale unor afecţiuni mai grave. Lăsate netratate, pot duce la pierderea dinţilor. În mod normal, în cavitatea bucală se regăsesc mai multe tipuri de bacterii, iar în timp, acumularea plăcii bacteriene determină formarea tartrului dentar. Acesta provoacă inflamarea şi sângerarea gingiilor, afecţiune numită gingivită. Ignorată, gingivita poate evolua în parodontopatie marginală, cunoscută drept parodontoză, relatează Descoperă.
  •  Grătarul are puterea de a-i strânge pe toţi cei dragi în jurul mesei, dar şi de a ne revedea astfel prietenii după o săptămână lungă. Totuşi, noile cercetări sugerează că acest obicei al românilor poate fi extrem de periculos şi ne poate pune în pericol sănătatea. Atunci când este gătită la o temperatură ridicată, carnea tinde să fie un mediu favorabil pentru anumite reacţii biochimice ce produc compuşi cancerigeni, scrie Diva Hair.
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentOful cititorului
Articolul următorEvenimente