• Uscate sau crude, în ceaiuri sau creme, cojile de măr sunt extrem de folositoare. Un măr de mărime medie conţine 4,4 grame de fibre, cu tot cu coajă. Ajută la problemele de respiraţie, prin elementul numit ”quercetină”, regăsit, în special, în coajă. Quercetina protejează şi memoria. Acest antioxidant luptă împotriva distrugerii ţesuturilor cerebrale, fapt care e asociat cu boala Alzheimer sau alte boli degenerative. Coaja mărului conţine şi acid ursolic, element care luptă cu obezitatea, potrivit click.ro.
  • Sindromul metabolic este un cumul de afecțiuni precum hipertensiune arterială, hiperglicemie, exces de grăsime corporală depusă în jurul taliei și niveluri anormal de mari ale colesterolului sau ale trigliceridelor, care au loc în același timp. Acest lucru crește riscul de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și diabet. Cele mai multe dintre afecțiunile sau tulburările asociate cu sindromul metabolic nu au simptome, deși o circumferință mare a taliei este un semn vizibil, potrivit unica.ro.
  • Examinarea RM se face doar la indicația medicului specialist și numai după un examen clinic prealabil. Spre exemplu, examinarea cerebrală trebuie adaptată în funcție de patologie (de diagnosticul pacientului): traumatismele cerebrale, AVC hemoragice, patologia sinusală au indicație de CT cerebral, pe când tumorile, malformațiile vasculare, epilepsia, patologia nervilor cranieni necesită examen RM cu protocoale specifice fiecăreia în parte, potrivit doctorulzilei.ro.
  • Știm că apa este esențială pentru buna funcționare a organismului, dar mulți obișnuim să bem apă numai când ne este sete. Nu ar trebui să mai facem acest lucru, pentru că lipsa apei din corp ne poate face să cădem victima mai multor probleme. De exemplu, principala cauză a constipaţiei este lipsa de lichid din organism. Cantitatea de apă este foarte mare atunci când alimentele intră în stomac. Stomacul absoarbe apa pentru construcţia corectă a scaunului. Dar din cauza lipsei de apă procesul este împiedicat, ceea ce provoacă constipaţie, potrivit click.ro.