F. T.

Ieri, polițiștii prahoveni și cei ai Direcției de Operațiuni speciale din Capitală au efectuat două rânduri de percheziții, la indivizi care ar fi comis înșelăciuni prin metoda „Acccidentul” și, respectiv, la persoane suspectate de braconaj.
În primul caz, descinderile, în număr de 11, au avut loc atât în Prahova, cât și în județele Brăila, Dâmbovița, Vrancea și Iași, la acestea participând și jandarmi. Din cercetări a rezultat că, în perioada februarie-aprilie 2018, indivizii care ar fi folosit metoda “Accidentul” au convins părțile vătămate să le trimită diverse sume de bani, mințind că persoane apropiate ale acestora din urmă ar fi provocat accidente rutiere grave, banii fiind necesari pentru acoperirea unor intervenții medicale de urgență sau pentru unele servicii de procedură judiciară.
“Până în prezent, au fost identificate 13 persoane vătămate, domiciliate în județele Prahova, Arad, Hunedoara, Iași și Timiș, care ar fi înmânat celor implicați în comiterea infracțiunilor sume cuprinse între 5.000 și 50.000 de lei, zece mandate de aducere fiind puse în executare”, se precizează într-un comunicat al IPJ Prahova. A doua serie de percheziții (șapte la număr, efectuate în Ploiești, Tinosu, Bărcănești, Șirna și Târgșorul Vechi), – efectuate tot de către polițiștii prahoveni împreună cu reprezentanți ai Direcției de Operațiuni Speciale și ai Gărzii Forestiere Prahova – au vizat persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni de braconaj cinegetic și uz de armă letală fără drept.
“În perioada decembrie 2017 – martie 2018, persoanele bănuite ar fi desfășurat partide de vânătoare neautorizate pe fondurile cinegetice aflate în administrarea A.J.V.P.S. Prahova, fiind vânate mai multe exemplare din speciile mistreț, căprior, iepure și fazan”, menționează reprezentanții IPJ Prahova.
În urma acestor descinderi, au fost puse în aplicare șase mandate de aducere.