Valentino Rossi a lansat un atac extrem de dur la adresa lui Marc Marquez, după ce pilotul spaniol l-a scos de pe circuit pe veteranul italian în cursa din Argentina, a doua a sezonului din Moto GP.
„Marquez trebuie să stea departe de mine şi să nu se mai uite în ochii mei. Dacă faci ceva aşa de grav şi nu ai curajul să vii singur să îţi prezinţi scuzele, ci o faci alături de manager şi de camerele TV… Mi-e teamă cu Marquez pe circuit, pentru că loveşte intenţionat piloţii. E o strategie, Marquez a distrus acest sport!”, a declarat Valentino Rossi. Replica actualului campion mondial nu s-a lăsat, însă, aşteptată. „Valentino a avut şi el 25 de ani cândva, îşi aduce aminte cum era. Niciodată nu am intrat intenţionat în alt pilot, mereu am avut grijă să evit contactele. Ce s-a întâmplat acum a fost o consecinţă a condiţiilor de cursă. Nu cred că a fost ceva nebunesc, trasa era uscată, dar am atins o porţiune cu apă şi roata faţă s-a blocat, a trebuit să eliberez frâna. Aţi văzut ce s-a întâmplat cu Zarco şi Pedrosa sau cu Petrucci şi Espargaro. Cea mai mare greşeală a mea a fost probabil cu Aleix Espargaro, am venit foarte tare din spate şi nu am calculat bine momentul frânării”, a spus Marc Marquez.
Cu toate că a terminat cursa pe locul 5, Marc Marquez a primit o penalizare de 30 de secunde pentru manevra care l-a scos de pe circuit pe Rossi, astfel că spaniolul a fost retrogradat în afara punctelor, până pe locul 18, chiar cu un loc înaintea veteranului italian. Cursa a fost câştigată de britanicul Cal Crutchlow, care, cu un total de 38 de puncte, l-a şi devansat pe italianul Andrea Dovizioso (35p) în clasamentul general, preluând şefia în premieră în Moto GP, fiind, totodată, primul sportiv din Marea Britanie care conduce ierarhia după o pauză de 39 de ani.