Petre Apostol

conpet bAstăzi şi mâine, la Hunedoara, echipa feminină de popice Conpet Petrolul Ploieşti va încerca să-şi apere titlul naţional câştigat în sezonul trecut, evoluând în cadrul turneului final al campionatului, alături de Electromureş Romgaz Târgu Mureş, respectiv Rapid Bucureşti.
În faza preliminară a competiţiei, cele două echipe din fruntea ierarhiei, Conpet Petrolul şi Electromureş Romgaz, şi-au împărţit victoriile, fiecare câştigând pe teren propriu, ploieştencele impunându-se cu scorul de 6-2, în tur, iar mureşencele – cu scorul de 5-3, în retur.
La turneul final, în prima zi va avea loc o etapă care se desfăşoară după sistemul „contrascor”, alcătuindu-se un clasament în funcţie de totalul popicelor doborâte. În urma punctelor acumulate în această rundă, coroborate cu acelea obţinute în faza preliminară, primele două clasate se vor confrunta, mâine, în finala campionatului.
Cel mai probabil, finala din ultimele sezoane se va repeta şi în acest an, între Conpet Petrolul şi Electromureş, cele două echipe care şi-au împărţit titlurile naţionale de mai bine de zece ani, Rapid încă neridicându-se la nivelul acestora, deşi a arătat semne de progres în actuala ediţie de campionat.
Jucătoarele de la Conpet Petrolul Ploieşti sunt cu atât mai motivate să câştige titlul naţional, din nou, având în vedere că au pierdut în favoarea mureşencelor primul trofeu al sezonului, cel din Cupa României, competiţie pe care au încheiat-o pe locul al doilea.

Pregătiri pentru Campionatul Mondial

Săptămâna trecută, la Târgu Mureş, echipele naţionale de popice, de la categoriile de senioare, tineret şi junioare, au disputat partide de verificare în compania formaţiilor similare din Serbia. Evenimentul a reprezentat o pregătire pentru Campionatul Mondial, pentru selecţionatele din ambele ţări, competiţie care este programată să se desfăşoare la Cluj, luna viitoare.
În cadrul reprezentativei României, de la Conpet Petrolul au fost convocate jucătoarele Nicoleta Trifan, Daniela Lăcătuşu, Loredana Vişan, Alice Vasile, Mihaela Dumitru şi Luminiţa Dogaru, cea din urmă fiind, totodată, şi antrenoarea coordonatoare a lotului de senioare. De menţionat că Loredana Vişan, Alice Vasile şi Mihaela Dumitru sunt componente ale echipei de la categoria U23, prima dintre ele evoluând, totodată, şi la senioare, iar cea din urmă fiind încă junioară.
La Târgu Mureş, s-au disputat câte două partide la fiecare categorie de vârstă, la senioare selecţionata tricoloră pierzând ambele meciuri cu scorul de 2-6. În primul meci, Luminiţa Dogaru a stabilit cel mai bun rezultat al României, la egalitate cu Duka Tilda (Electromureş), cu 576 de popice doborâte, însă niciuna dintre cele două sportive nu a punctat pentru echipă. În a doua partidă, Daniela Lăcătuşu a realizat cea mai bună performanţă a tricolorelor, cu 561 de popice doborâte, Nicoleta Trifan fiind foarte aproape, cu 560 de popice doborâte, însă nu a obţinut punctul de echipă.
La U23, Loredana Vişan a stabilit cel mai bun rezultat al Naţionalei tricolore în primul meci, cu 563 de popice doborâte, partidă încheiată la egalitate, echipa României impunându-se, apoi, în a doua partidă.