Petre Apostol

După o pauză de trei săptămâni, jucătoarea prahoveană Ana Bogdan revine în circuitul WTA, fiind prezentă la turneul de categorie International (premii de 250.000 de dolari), care se dispută la Rabat, în Maroc, pe zgură.
Sportiva de 25 de ani din Sinaia a coborât de pe cea mai înaltă poziție a sa ocupată în clasamentul WTA (locul 66), fiind cu un loc mai jos în această săptămână. La turneul de la Rabat, jucătoarea prahoveană se va confrunta în primul tur cu germanca Laura Siegemund. Sportiva în vârstă de 30 de ani a coborât 126 de poziții în clasament (locul 226 WTA), după ce, săptămâna trecută, a pierdut în turul secund la Stuttgart, întrecere pe care și-o adjudecase în 2017, când o învinsese, în semifinale, pe actuala lideră a ierarhiei, Simona Halep.
Trebuie remarcat, totuși, că Siegemund a revenit de-abia de o lună în circuitul profesionist, după o îndelungată pauză forțată de o accidentare suferită la genunchi, la finalul lunii mai a anului trecut. Câștigătoare a două turnee WTA la simplu și a trei trofee la dublu, sportiva germană are ca poziție de referință în clasamentul mondial locul 27, pe care se afla în august 2016.
Meciul de la turneul din Maroc va fi prima confruntare directă dintre Ana Bogdan și Laura Siegemund. Învingătoarea o va întâlni, în turul secund, pe câștigătoarea dintre Elise Mertens (Belgia, locul 19 WTA), principala favorită a turneului, și Kristína Kučová (Slovacia, locul 281 WTA).