Petre Apostol

Jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan a debutat cu o zi întârziere la turneul de la Bogota, din Columbia, întrecere de categorie International din circuitul WTA. Însă, sportiva din Sinaia, ocupantă a locului 76 WTA, a pornit cu dreptul, după ce meciul din primul tur a fost amânat cu o zi din cauza ploii.
Ajunsă pe cea mai înaltă poziţie din clasamentul mondial de până acum, în urma prezenţei în semifinale la turneul de la Monterrey (Mexic), de săptămâna trecută, Ana Bogdan (cap de serie nr. 7) a trecut de localnica Mariana Duque-Marino (locul 123 WTA), calificându-se în turul secund.
Deşi a făcut o schimbare de la suprafaţa rapidă (pe care s-a disputat turneul anterior din Mexic) la zgură, jucătoarea din Sinaia a început perfect meciul, adjudecându-şi primul set într-o manieră categorică, scor 6-1, încheiat cu cinci ghemuri consecutive, dintre care două pe serviciul adversarei.
Ana Bogdan părea, apoi, să se îndrepte spre o victorie rapidă, reuşind două breakuri în actul secund, prin care a dus scorul la 5-2. Însă, sportiva din Columbia a reuşit să revină, adjudecându-şi următoarele patru ghemuri, având chiar minge de set la scorul de 6-5 pe serviciul prahovencei. Ana Bogdan a salvat, totuşi, ghemul respectiv, prin trei puncte la rând, trimiţând setul în tiebreak, act pe care l-a dominat, conducând cu 4-1, impunându-se cu 7-2.
Astfel, deşi a întâmpinat probleme exact în momentele în care trebuia să închidă meciul, jucătoarea prahoveană a avansat în optimile de finală, la capătul unui meci de o oră şi 36 de minute, asigurându-şi 30 de puncte în clasamentul mondial, prin care ar mai urca, în prezent, încă patru poziţii.
Pentru un loc în sferturile de finală, Ana Bogdan urma să se confrunte cu rusoaica de 19 ani Anna Blinkova (locul 114 WTA), care, în primul tur, a trecut tot de o jucătoare din Columbia, Maria Osorio Serrano (16 ani, locul 924 WTA, wild card), scor 6-2, 6-4. Câştigătoarea dintre cele două se va duela în sferturi cu învingătoarea dintre Tatjana Maria (cap de serie nr. 1, locul 62 WTA) şi Daniela Seguel (Chile, locul 191 WTA, prezentă pe tabloul principal din faza calificărilor).