CSM Mediaș – CSM Ploiești 86-88 (28-39, 73-73)

Bogdan Chitic

Scorul pe sferturi: 13-23, 15-16, 28-13, 21-17 / 13-15
CSM Mediaș: V. Tincu (29 puncte, 8×3), Csender (25, 4×3), Colceriu (3), Vrîncian (4), Idu (4), S. Pop (13, 2×3), Roman (2), Szekely (6), Barbu, R. Popa, Tuzer, Adam. Antrenor: Mihai Popa .
CSM Ploiești: Ad. Tudor (17 puncte, 2×3), Burlacu (13, 1×3), Topologeanu (9), Dogaru (8), Melnic (33, 4×3), Arteni (3, 1×3), C. Dumitru (3), A. Crăciun (2), Vrabie. Antrenori: Cătălin Burlacu și Ionuț Ivan.

Baschetbaliștii de la CSM Ploiești au obținut, duminică seară, o victorie extrem de importantă la Mediaș, la capătul unui meci care a avut nevoie de o repriză suplimentară de prelungiri pentru a-și desemna câștigătoarea. Deși calculele hârtiei dădeau favorită certă formația ploieșteană, prin prisma rezultatului din tur, a obiectivului propus – calificarea la turneul de promovare, dar și a valorii lotului, partida a fost una deosebit de disputată, în care cele două echipe și-au împărțit în mod echitabil sferturile și perioadele de dominare.
Succesul înregistrat în etapa trecută, cu ABC Athletic Constanța, le-a oferit jucătorilor pregătiți de Cătălin Burlacu și Ionuț Ivan un moral bun înaintea confruntării de pe Târnava 7-bMare, unde lucrurile păreau să fie în grafic după prima repriză. Două sferturi destul de consistente în plan ofensiv, în care Ad. Tudor, Burlacu și Melnic și-au asumat majoritatea deciziilor și a aruncărilor, dar, în același timp, și cu o defensivă bine articulată, ce nu le-a lăsat prea multe soluții gazdelor, au furnizat baschetbaliștilor prahoveni un strop de liniște înaintea părții secunde, care avea, însă, să aducă revirimentul medieșenilor. Cu doi jucători în mare formă, Vlad Ticu și Dominic Csender, autori a nu mai puțin de 12 coșuri din spatele semicercului, ardelenii au revenit pe tabelă și au trimis meciul în prelungiri. Mai inspirați și mai proaspeți din punct de vedere fizic, dar și cu o experiență net superioară, ploieștenii au gestionat mai bine repriza adițională și, grație unei reușite de la mare distanță a lui Ad. Tudor, cu doar câteva secunde rămase din „over-time”, și-au adjudecat victoria, scor 88-86, asta și după ce defensiva a funcționat excelent la ultima fază a meciului, în care posesia a aparținut gazdelor.

Bilanţ echilibrat în „over-time”

Formația ploieșteană este, în acest sezon, o specialistă a meciurilor încarcăte de suspans și adrenalină, în Liga 1. Jocul de la Mediaș, de duminică, a fost cel de-al patrulea, din actuala ediție de campionat, pentru băieții lui Cătălin Burlacu și Ionuț Ivan, care a necesitat cel puțin o repriză suplimentară, de cinci minute, pentru departajarea celor două combatante. Primul episod de acest gen s-a consumat pe teren propriu, în luna noiembrie a anului trecut, în faza de calificare, fiind câștigat cu 88-83 în fața celor de la CSO Voluntari. A urmat un alt duel în „Olimpia”, cu CS Cuza Sport Brăila, care a avut nevoie de două reprize suplimentare la capătul cărora oaspeții s-au impus cu 106-105, într-un meci contând pentru faza semifinală. În fine, o altă întâlnire de tristă amintire a fost cea de la București, în fața echipei Colegiului Național „Aurel Vlaicu”, pierdut de ploieșteni cu 104-107. Așadar, patru confruntări ale CSM-ului au fost decise în „over-time”, dintre care două victorii și tot atâtea înfrângeri, cu precizarea că, în „semifinale”, bilanțul jocurilor cu prelungiri este favorabil adversarilor, 2-1.

Liga 1, faza semifinală, etapa a IX-a:
CSO Voluntari – Știința București 86-66
ABC Athletic Constanța – CSM Sighetu Marmației 82-57
CSM Mediaș – CSM Ploiești 86-88
CS Cuza Sport Brăila – CN „Aurel Vlaicu” București s-a disputat ieri, după închiderea ediției.

Clasament
1. Știința București (7-2) – 16 puncte
2. ABC Athletic Constanța (5-4) – 14 puncte
3. CS Cuza Sport Brăila (6-1) – 13 puncte
4. CSM Ploiești (4-4) – 12 puncte
5. CSO Voluntari (4-4) – 12 puncte
6. CN „Aurel Vlaicu” București (4-3) – 11 puncte
7. CSM Sighetu Marmației (2-5) – 9 puncte
8. CSM Mediaș (0-9) – 9 puncte