Bogdan Chitic

Povestea plină de nostalgie și emoție, derulată sâmbătă după-amiază, la Sala Sporturilor „Olimpia”, la turneul de „old-boys” desfășurat cu prilejul retragerii din activitate a lui Daniel Chiriță (44 ani), a avut la baza piramidei câțiva oameni cu adevărat dedicați fenomenului sportiv.
Promotorul Adrian Troscenco – cel care s-a ocupat și de gala de retragere a fostului internațional Daniel Florea, la Galați, în urmă cu o lună, și consultantul de imagine Valeria Sabo s-au aflat în echipa de organizare a evenimentului, unul pus „pe tapet” încă de la începutul anului.
„A fost o zi fantastică, un turneu senzațional, unde am revăzut echipe de legendă și glorii ale fotbalului românesc. Turneul a fost unul obositor, s-a jucat 6-7 ore aprope încontinuu. 8-dI-am avut printre alții, alături de noi, pe Leonard Doroftei și pe Cătălin Burlacu, dar și pe Mircea Dridea, căruia îi mulțumesc cu această ocazie, acesta din urmă promițându-i lui Daniel Chiriță că va avea și un meci de retragere pe Stadionul „Ilie Oană”, dacă Petrolul va promova în Liga a II-a. Mi-ar plăcea să facem o Ligă a Legendelor și să îi am și pe cei din Craiova Maxima. Vreau să realizăm o competiție profesionistă, în parteneriat cu LPF și FRF”, a declarat Adrian Troscenco.
O prezență cu totul deosebită a fost Valeria Sabo, consultantul de imagine al întrecerii, fostă voleibalistă în perioada liceului. Mereu prezentă în mijlocul evenimentelor, atât în momentul debutului competiției, cât și la festivitatea de premiere a câștigătorilor sau sesiunea foto ce a urmat, Valeria Sabo a profitat de ocazie pentru a se poza alături de unul dintre cei mai mari golgheteri ai primului eșalon – fostul internațional petrolist Mircea Dridea.

Sărbătoritul zilei, 4 goluri pe durata competiţiei

Ziua de sâmbătă nu se putea încheia mai frumos decât cu victoria generației „95” a Petrolului, din care a făcut parte și sărbătoritul Daniel Chiriță, unul dintre performerii turneului. „Kiru” a adunat 4 goluri, dintre care unul din acțiune, cu FC Argeș, și celelalte trei din lovituri de departajare executate magistral, cu Naționala Artiștilor – în grupe, Steaua – în semifinale – și Dinamo în ultimul act. La final, Chiriță a fost purtat pe brațe de coechipieri, pentru ca, după doar câteva minute, să ridice trofeul deasupra capului.
După Sala Sporturilor, gala s-a „mutat” la un restaurant aflat la ieșirea din Ploiești, acolo unde Daniel Chiriță și-a sărbătorit ziua de naștere în prezența a peste 150 de invitați, fotbaliști, foste glorii, arbitri și oameni din peisajul fotbalului prahovean și nu numai.