Absolut incredibilă situaţia fondurilor acordate de Consiliul Local Ploieşti, anul trecut, pentru susţinerea curselor de pe Hipodromul Ploieşti! Suma, aproximativ 150.000 de ron, acordată printr-o hotărâre de C.L. nu este „justificată” în niciun fel, prin contracte încheiate de către Clubul Sportiv Municipal Ploieşti cu cei care au plătit taxe ca să participe la curse, apoi au primit premii, funcţie de performanţele realizate! Atenţie, vorbim despre zeci de chitanţe, facturi, între cele două părţi – organizatorul – CSM, respectiv participantul la curse, fără ca cel care dă banii să poată justifica aceste premieri!
Practic, între CSM şi proprietarii de cai există un singur tip de contract încheiat, acela pentru chiria spaţiilor de la hipodrom (grajduri, plus accesul pe pistă, pentru antrenament), contract care nu „acoperă” în niciun fel partea legată de circuitul financiar al curselor!
Putem să o numim prostie, neglijenţă în serviciu, inconştienţă (probabil că, un control al Curţii de Conturi va imputa toţi banii plătiţi astfel!!!)… Şi totuşi, cum este posibil ca un director economic, un jurist, orice salariat, funcţionar, care lucrează cu bani publici, să nu descopere şi să rezolve această problemă, timp de un an? Să nu „ridice mâna” şi să spună: „stai că e o problemă aici! Cum încasăm taxe de participare şi cum plătim premii, fără niciun contrat cadru, măcar?”
Şi ne mirăm de ce s-au dus nabii milioane de euro, atribuiţi CSM-ului şi pierduţi prin procese! Important este, pentru unii, doar să treacă luna, să se mai ia un salariu…