F.T.

Polițiștii din Plopeni au organizat, la începutul acestei săptămâni, o acțiune-fulger pentru prevenirea şi combaterea infracțiunilor silvice, comise atât în fondul forestier cât și privind transportul ilegal de material lemnos pe drumurile publice. Durata acesteia a fost de cinci ore (intervalul orar 9 – 14).
Astfel, în jurul orei 10, polițiștii au prins pe fondul forestier privat situat în comuna Dumbrăvești doi bărbați, care ar fi tăiat în mod ilegal cu un motofierăstrău șase arbori de esență salcâm, pe care intenționau să-i fure. Aceștia au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare, fiindu-le, totodată, confiscat motofierăstrăul folosit la comiterea contravenției. Materialul lemnos a fost ridicat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Slănic.
În continuarea acțiunii, oamenii legii au prins pe DJ 102 – în satul Plopeni – un alt bărbat care transporta cu un atelaj hipo material lemnos, fără a avea documente de proveniență sau de transport.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că masa lemnoasă ar fi fost tăiată în mod ilegal de persoana depistată, împreună cu alți doi bărbați din comuna Dumbrăvești, în dimineața aceleiași zile. Continuându-se cercetările efectuate la locul comiterii faptei, s-a stabilit că volumul masei lemnoase tăiate de cei trei se ridică la 4,78 metri cubi, celor în cauză fiindu-le întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de “tăiere fără drept și furt de arbori”. Având în vedere gravitatea faptei și în baza probatoriului administrat, cei trei bănuiți au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, care a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.