V. Stoica

Spre deosebire de localitățile bogate limitrofe Ploieștiului, care au construit grădinițe pentru copii care se învârt după soare, municipiul reședință de județ a rămas în urmă la acest capitol.
Infrastructura preșcolară – creșe și grădinițe – a cunoscut o dezvoltare importantă doar pe partea de investiții private, în timp ce unitățile publice au rămas la stadiul de reabilitare. Despre construirea de noi imobile, nici nu a putut fi vorba…
Anul acesta, Primăria Ploiești a lansat procedurile de selecție a unui consultant/proiectant care să elaboreze documentația pentru accesarea de fonduri europene în vederea construirii a două grădinițe, una în centrul orașului, iar cealaltă – în cartierul cel mai uitat de autorități – Mitică Apostol.
Deocamdată, proiectele sunt doar în faza scriptică, însă documentele elaborate de municipalitatea ploieșteană arată că se dorește construirea a două noi unități de învățământ preșcolar. “Sunt numeroase cerințe pentru zona centrală, unde au avut loc retrocedări și s-a decis ca locație amplasamentul de pe strada Poștei nr. 23 pentru grădinița cu program prelungit – cu o capacitate pentru opt grupe de preșcolari și o grădiniță cu program normal în zona de Vest – Cartier Mitică Apostol, pe strada Trestioarei nr. 27, cu o capacitate de două grupe de preșcolari”, se arată în caietul de sarcini întocmit în vederea achiziției de servicii de consultanță pentru construirea celor două imobile.
Conform aceleiași surse, pentru grădinița nouă din Cartierul Mitică Apostol s-a luat decizia ca pe terenul liber aflat în imediata apropiere a actualei unități de învățământ preșcolar – care nu mai prezintă siguranță pentru copii, are dotări minime, iar locul de joacă este ca și inexistent – să fie construită o clădire care să corespundă normelor actuale.
Contractul de prestări-servicii de consultanță/ proiectare – estimat la valoarea de 109.000 de lei fără TVA – ar urma să fie parafat pentru realizarea documentațiilor de finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, dar și pentru proiectul tehnic.