Cel puţin 53 de corpuri au fost găsite după incendiul de duminică într-un centru comercial din Kemerovo, oraş industrial în vestul Siberiei, potrivit unui nou bilanţ dat publicităţii de agenţiile de presă ruse ieri, citat de AFP şi preluat de Agerpres.
Serviciile de intervenţie şi pompierii au depus eforturi susţinute pentru degajarea celui de-al treilea etaj, epicentrul incendiului.
Numeroase persoane erau date dispărute după acest dezastru, au indicat serviciile de intervenţie. Bilanţul precedent consemna 37 de morţi şi aproximativ 70 de persoane date dispărute, între care 40 de copii.
Incendiul s-a declanşat în jurul orei 11:00 GMT duminică la al treilea şi ultimul etaj al acestui centru comercial situat pe Bulevardul Lenin, în centrul Kemerovo, conform filialei locale a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă rus. Comitetul de anchetă de pe lângă Parchetul General al Rusiei a anunţat deschiderea unei anchete penale şi arestarea a patru persoane, printre care şi persoana care închiria spaţiul unde s-a declanşat incendiul, precum şi directorul societăţii care administra centrul comercial.
Dispunând de o saună, mai multe cinematografe şi restaurante şi o alee de bowling, mall-ul era extrem de frecventat duminică.
În fiecare an, incendiile fac numeroase victime în Rusia, ţară care se confruntă cu o infrastructură învechită datând din epoca sovietică şi cu măsuri de securitate laxe.
Deși Serbia nu recunoaște oficial independența Kosovo, Belgradul a fost de acord să organizeze discuții și negocieri pentru a normaliza relațiile și pentru a accelera aderarea Serbiei la UE.