F. T.

Opt indivizi au fost reținuți de către polițiștii de la IPJ Prahova, fiind cercetați pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, în urma unei încăierări generale în care protagoniste au fost două familii de romi, care a avut loc la Dumbrăvești, în seara zilei de duminică. De altfel, în altercația cu pricina, unul dintre cei implicați – un bărbat în vârstă de 67 de ani – a decedat.
Din datele strânse de către anchetatorii prahoveni până ieri, reiese că scandalul ar fi pornit de la faptul că una dintre familii ar fi pus muzica prea tare, lucru care ar fi deranjat o altă familie, tot din Dumbrăvești. Și, cum de vorbă bună nu s-au înțeles, au recurs la forță, unii dintre participanții la bătaie folosind chiar și topoare. Pe de altă parte, reprezentanții IPJ Prahova – care citează surse din cadrul Ambulanței – susțin că bărbatul în vârstă de 67 de ani, care a decedat, nu prezenta urme vizibile că ar fi fost lovit cu vreun topor, ci ar fi suferit un atac cardio-respirator sau un atac vascular.
Pentru potolirea spiritelor, oamenii legii deplasați în zonă au folosit inclusiv pistoale, trăgând focuri de armă în plan vertical.