FC Petrolul Ploiești – CS Blejoi 1-1 (1-1)

Bogdan Chitic

Teren: Parcul Municipal Vest.
Spectatori: 200.
Au marcat: Saim Tudor (36)/
Ruptureanu (32).

FC Petrolul (prima repriză): Avram – Prunescu, Ichim, Țicu – Tudor Șaim, Chindriș (cpt), Andor, Velisar – Ciocâlteu, Arnăutu, Păun. Au mai jucat: Bolboașă – Frîncu, Olaru, Catană, Cl. Tudor, Nițescu, N. Popescu, Lambru, Cârjan. Antrenor: Romică Ciobanu.
CS Blejoi: Ad. Gheorghe – Stoica, Iordache, Filip, Ghinea – Dumitru (cpt), Bojoagă, Ruptureanu, Cr. Mihăiță – Vintilă, Pârvu. Au mai jucat: D. Badea, V. Badea, Anton, Anghel, Enciu, Rudaru. Antrenori: Răzvan Vlad și Emil Coșieru.
Cartonașe galbene: Catană (64)/ Mihăiță (30), Rudaru (81).
Au arbitrat: Andrei Moroiță – Gabriel Răduță și Diana Florea (toți din Ploiești).
Pe o vreme mai degrabă propice desfășurării unor competiții de iarnă, cu ninsoare, vânt puternic și un teren aproape înghețat, petroliștii au încheiat seria amicalelor din intersezon cu o remiză, scor 1-1, în fața liderului Ligii A Prahova, CS Blejoi. La capătul unui joc încrâncenat, în care ambele echipe au făcut o risipă considerabilă de efort în condiții vitrege, iar intrările la limita regulamentului nu au fost deloc puține, viscolul care s-a abătut asupra terenului de la Parcul Municipal nu a adus cu sine și victoria băieților lui Romică Ciobanu, ale căror priviri sunt îndreptate, acum, asupra debutului oficial în returul Ligii a III-a. remiya b
La ultima repetiție înaintea meciului din deplasare cu Viitorul Domnești, de la finalul acestei săptămâni, petroliștii nu au convins împotriva unui adversar arțăgos, care a părut să tragă învățămintele necesare din înfrângerile suferite în ultimele partide directe, fie ele oficiale sau de verificare. Fără ocazii importante în prima jumătate de oră a întâlnirii, blejoienii au deschis scorul la o bâlbâială a apărării petroliste, după o respingere slabă în marginea careului la care Ruptureanu (32) a răspuns prezent pentru a rostogoli balonul în poartă. La 0-1, terenul s-a „înclinat” către careul lui Ad. Gheorghe, portarul celor de la CS Blejoi văzându-se nevoit să se recunoască învins la reușita superbă a lui Saim Tudor (36), angajat excelent în banda dreaptă de Andor.remiya c
După o scurtă ședință la centrul terenului, ținută de antrenorul Romică Ciobanu în pauza jocului, „lupii” au pășit pe teren cu o distribuție aproape în totalitate nouă, doar Prunescu și Velisar – doi dintre cei mai activi fotbaliști ai primei reprize – rămânând în echipa aliniată pentru actul secund. Frîncu (47) – reluare în bară, Cârjan (66) – șut de puțin pe lângă butul drept și Lambru (81) – gol anulat pentru poziție de ofsaid – au semnat cele mai mari șanse ale petroliștilor, pentru ca, la poarta cealaltă, Vl. Badea (77) și M. Anghel (88) să semene pericol în urma unor intervenții dure ale fundașilor ploieșteni, în marginea careului mare.
Un joc de anduranță, desfășurat în condiții grele, de iarnă, cu destule elemente pozitive etalate de cele două echipe și cu o viteză bună ținând cont de starea terenului, s-a terminat, așadar, nedecis, găzarii având, acum, patru zile la dispoziție pentru a pregăti meciul de debut în returul campionatului, vineri, cu Viitorul Domnești. De partea cealaltă, CS Blejoi a arătat ca o echipă solidă, omogenă, care nu ar trebui să aibă probleme, în sezonul de primăvară, în cursa județeană pentru accederea la barajul de promovare în Liga a III-a.