Marian Dima

Alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, desfăşurate ieri la Bucureşti, găzduite de Hotelul „Rin” au consfinţit rămânerea în funcţie a lui Alexandru Dedu, în urma unui scrutin care poate fi declarat, fără teama de a greşi, „cel mai echilibrat din istorie”, în sportul românesc!

100 la 99 în turul decisiv!

Practic, fiecare vot al celor 199 de membri afiliaţi prezenţi la alegeri (prezenţă record, de asemenea, doar 3 cluburi lipsind din totalul de 202 cu drept de vot) se poate spune că fost decisiv, atât timp cât diferenţa finală, între primii doi clasaţi, a fost de doar un vot, Dedu reuşind să câştige în faţa Narcisei Lecuşanu – un alt nume de legendă al handbalului românesc, la diferenţa minimă!
Prahoveanul Dedu a câştigat ambele tururi de scrutin, primul cu 99 de voturi, în condiţiile în care avea nevoie de 100, pentru a fi declarat câştigător! Lecuşanu a strâns 94 de voturi, iar Robert Licu 6 – acesta din urmă anunţând, înaintea turului secund, decisiv, că o va susţine pe… Lecuşanu, „Teoria” care îi oferea Narcisei victoria, în turul doi, prin adunarea voturilor, nu a funcţionat, Dedu reuşind să obţină 100 de voturi, iar Lecuşanu „doar” 99, astfel că primul a rămas preşedintele FRH!
Interesant este că turul doi a fost „repetat” o dată, pentru că la numărătoarea voturilor au ieşit, prima dată… 200 de buletine, în total, cu unul mai mult decât numărul votanţilor prezenţi!
Asociaţia Judeţeană de Handbal Prahova, CS Blejoi, CS Brazi, CSO Mizil, CSM Ploieşti, CSO Tricolorul Breaza CSŞ „1 Mai” Ploieşti HC Activ Ploieşti (Plopeni) au fost cele opt structuri sportive din judeţul nostru cu drept de vot la alegerile de ieri.