Mai mult de 100 de organizaţii, experţi medicali şi grupuri ale societăţii civile solicita platformei sociale Facebook să elimine aplicaţia de Messenger dedicată copiilor, pe motiv că aceasta prezintă riscuri pentru sănătatea şi dezvoltarea celor aflaţi la o vârstă fragedă, scrie The Washington Post.
19 grupuri au semnat o scrisoare destinată CEO-ului Facebook, Mark Zuckerberg. Iniţiativa reprezintă o modalitate de împotrivire faţă de adoptarea tehnologiei digitale de la o vârstă fragedă. Semnatarii cer companiei să reconsidere aplicaţia pentru copii şi să o elimine.
Semnatarii sunt de părere că cei mici nu sunt pregătiţi pentru stabilirea unor relaţii în mediul online şi nu au încă o înţelegere a conceptului de intimitate, astfel încât să decidă în cunoştinţă de cauza ce mesaje, imagini sau videoclipuri să distribuie.
„Ne aflăm într-un moment de răscruce, iar companiile de tehnologie trebuie să decidă dacă vor acţiona într-un fel care este mai etic şi mai sensibil la nevoile copiilor şi familiilor, sau dacă au de gând să continue să urmărească profitul în detrimentul binelui copiilor”, a afirmat Josh Golin, directorul executiv al Campaign for a Commercial-Free Childhood, cel care a organizat trimiterea scrisorii.
Facebook a lansat platforma Messenger Kids la finalul anului trecut. Încă de la lansare aplicaţia a stârnit dezbateri aprinse pe tema utilizării reţelelor sociale de către copii.
Messenger Kids le permite copiilor sub vârsta de 13 ani să ia contact cu alte persoane cu ajutorul mesajelor scrise sau înregistrărilor video. Înregistrarea pe platforma necesită acordul unui părinte şi fiecare conectare trebuie să fie aprobată de un părinte.