N. Dumitrescu

Dintre cele 155 de obiective de investiții din Prahova care sunt finanțate prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală II, aferent perioadei 2017-2020, două obiective sunt din comuna Păuleşti. Conform datelor comunicate de către Ministerul Dezvoltării Regionale, în lista investiţiilor care se vor realiza în baza programului menţionat, cele două investiţii se regăsesc la poziţiile 104 şi 105 şi este vorba despre extinderea reţelei de canalizare menajeră în satul Găgeni – investiţie ce va primi finanţare în valoare de 14.229.523 de lei – şi de lucrările ce vizează extinderea, reabilitarea şi modernizarea grădiniţei din satul Păuleşti, investiţie ce va primi finanţare în valoare de 2.053.280 de lei. 5-bDupă cum ne-a declarat primarul comunei Păuleşti, Sandu Tudor, ambele obiective care vor fi finanţate prin etapa a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală sunt investiţii foarte importante. În cazul primului obiectiv – extinderea reţelei de canalizare în satul Găgeni, primarul a menţionat că pregăteşte documentaţia în vederea demarării procedurii de atribuire a contractului de lucrări. „Investiţia vizează extinderea reţelei de canalizare pe o suprafaţă de 7 km. Este o lucrare foarte importantă, care va face ca după finalizare, străzile din comună să fie canalizate în proporţie de 85%. Un lucru extraordinar, având în vedere ritmul de dezvoltare al comunei”, ne-a mai menţionat primarul Sandu Tudor.
În cazul celui de-al doilea obiectiv, lucrările vizează extinderea actualului sediu al Grădiniţei de la Păuleşti cu încă patru săli de clasă, faţă de cele două săli câte sunt în prezent.
Reamintim faptul că etapa a doua a Programului Național de Dezvoltare Locală reprezintă o variantă de finanțare guvernamentală pentru primării, în vederea realizării investițiilor necesare pentru comunitățile locale, fondurile care vor fi alocate până în anul 2020 reprezentând o oportunitate pentru edilii care doresc să pună în practică proiectele pentru îmbunătățirea calității vieții localnicilor, aşa cum este cazul şi la Păuleşti. Programul Naţional de Dezvoltare Locală, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, stabileşte cadrul legal pentru realizarea de proiecte de importanţă naţională, respectiv investiţii la drumuri, rețele de canalizare, de infrastructură școlară.