În ultima săptămână, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 200 de persoane, iar în cazul altor 51 – măsuri de reţinere sau de punere în executare a unor mandate de arestare.
„Poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 33 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu și cu privire la 167 de persoane aflate sub control judiciar. De asemenea, îi caută şi pe aceia care au de ispăşit pedeapsa cu închisoarea, daţi în urmărire generală”, se mai precizează în comunicatul instituţiei.
În acest context, un caz cu totul aparte a avut loc tot în cursul săptămânii trecute, la Băicoi, acolo unde s-a prezentat un bărbat în vârstă de 29 de ani, din Sânnicolau Mare, pentru a obține un certificat de cazier judiciar.
Agentul de poliţie cu atribuţii în acest sens a verificat în baza de date a MAI antecedentele bărbatului, constatând că pe numele acestuia exista un mandat de executare a unui an de închisoare pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.
Solicitantul de cazier a fost încătuşat imediat şi depus la Penitenciarul din Mărgineni!