La finalul primei săptămâni de pregătire centralizată, la Cheile Grădiştei, Petrolul a susţinut un prim amical “la munte”, în compania unei alte formaţii de eşalon trei, Cetate Olimpic Râşnov. Galben-albaştrii s-au impus cu scorul de 2-1 (1-0), graţie golurilor reuşite de către Chindriş (28) şi Păun (76), pentru adversari – formaţie antrenată de Daniel Bona, unde evoluează şi ex-petrolistul Bogdan Minciună, punctând Vasiloi (88).
Tehnicianul petroliştilor, Romulus Ciobanu, a început meciul cu un „11” alcătuit din Avram 8-a(33 Bolboaşă) – Olaru, Ichim, Frîncu – Saim Tudor, Chindriş, Andor, Velisar – Ciocâlteu, Arnăutu, N. Popescu, iar în partea secundă s-a apelat la Bolboaşă (63 Botezan) – Prunescu, Ichim, Ţicu – Catană, Ene, Niţescu, M. Bratu – Lambru, Cârjan, N. Popescu (70 Păun).
Pentru “găzari” – supervizaţi de staff-ul administrativ dar şi de un grup de fani venit de la Ploieşti să vadă acest al doilea joc din 2018 – Chindriş a deschis scorul, în min. 28, reluând mingea în plasă, din marginea careului mic, după o lovitură liberă bătută, de pe stânga, de Nini Popescu şi prelungită, cu capul, de Arnăutu. De altfel, prima repriză a fost dominată clar de ploieşteni, în timp ce gruparea braşoveană a contat în câteva faze ofensive de-abia la începutul părţii secunde.
La doar câteva minute după ce a intrat în teren, Păun a mărit diferenţa, în min. 76, când a şutat, de la 14 metri, lateral stânga, la colţul scurt, pentru ca, în ultimele secvenţe ale partidei, Cetate Râşnov să reducă din handicap, la reuşita lui Vasiloi.
Pentru petrolişti urmează încă o săptămână de pregătire la Cheile Grădiştei, unde zăpada şi munţii din imediata apropiere au făcut ca locaţia de cantonament să fie una cu adevărat superbă, miercuri fiind programat un nou amical, în compania formaţiei AS SR Braşov.