CSM Ploiești – CSM Mediaș 94-66 (43-38)

Bogdan Chitic

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 300.
Scorul pe sferturi: 25-20, 18-18, 30-13, 21-15.
CSM Ploiești: Ad. Tudor (4 puncte, 1×3), Dogaru (6), Arteni (5), Santana (14, 2×3), Topologeanu (14, 2×3). Au mai jucat: Melnic (22, 1×3), Burlacu (14, 1×3), Vrabie (3, 1×3), Crăciun (4), C. Dumitru (3, 1×3), Dragomir (4), Carabulea (1). Antrenori: Cătălin Burlacu și Ionuț Ivan.
CSM Mediaș: Colceriu (7), Tincu (22), Vrîncian (6), Idu (3), S. Pop (18). Au mai jucat: Szekely (8), Roman (2), Barbu, R. Popa, Tuzer, Adam. Antrenori: Mihai Popa și Dan Popa.
Au arbitrat: Andrei Răileanu (Focșani), Mihai Săndulache și Matei Bănică (ambii, din București).
Comisar FRB: Bogdan Bădilă (București).

La prima apariție în faza semifinală a Ligii 1, în fața propriilor suporteri, echipa masculină de baschet a Clubului Sportiv Municipal Ploiești a obținut o victorie convingătoare și pe deplin meritată în fața unei formații medieșene care a oferit o replică tăioasă, însă doar până la pauză. Într-o partidă în care toți cei 12 jucători ai prahovenilor au reușit să înscrie, iar tripleta Burlacu – Santana – Melnic a conlucrat pentru 50 de puncte, lucrurile au mers în direcția dorită pentru gruparea municipalității, răspunsul oferit de toți componenții lotului, la o săptămână după episodul mai puțin fericit de la malul mării, fiind unul pe măsura așteptărilor.raspuns b 33
Cu Ad. Tudor și Dogaru pe rând la cârma atacurilor gazdelor, în debutul întâlnirii, și cu recent transferatul Arteni în garnitura de start, CSM Ploiești s-a aflat la conducere în primele 10 minute, asta în ciuda încercărilor ardelenilor de a echilibra cât mai mult situația pe tabelă, în special datorită aruncărilor de la distanță. Jocul, însă, consistent la recuperare, sub ambele panouri, al amfitrionilor și intrarea lui Burlacu și Melnic pentru asigurarea unui plus de forță, în duelurile „unu la unu”, au oferit CSM-ului frâiele jocului sub aspect tactic, chiar dacă distanțarea decisivă avea să se producă imediat după pauză. Fără soluții viabile care să acopere absența titularilor, în condițiile în care rezervele oaspeților au marcat doar 10 puncte, CSM Mediaș a făcut pasul în spate, asta și pe fondul unei evoluții tot mai precise a „veteranilor” Melnic, Burlacu și Santana, ajutați în multe momente de suflul tânăr și foarte convingător venit de pe bancă. Topologeanu, Arteni, Crăciun, Dumitru, Carabulea, Vrabie și Dragomir și-au împărțit în mod echitabil minutele în secvența finală a jocului, evoluția acestora fiind una mulțumitoare sub privirile mai experimentaților lor colegi care i-au impulsionat în permanență.
Așadar, o victorie logică și reconfortantă a baschetbaliștilor de la CSM Ploiești, scor 94-66, care, acum, se pregătesc pentru duelul de luni, 5 februarie, de la ora 14:00, de pe terenul unei formații ce pare să aibă un cuvânt greu de spus în acest sezon, anume CSO Voluntari.