Bogdan Chitic

Primele zile ale lui 2018 par să nu aducă vești dintre cele mai bune pentru echipa de baschet seniori a Clubului Sportiv Municipal Ploiești. După ce a încheiat faza de calificare pe prima poziție, cu un bilanț general de 7-3, obținând fără emoții biletele pentru faza semifinală, formația municipalității ar putea pierde, cel puțin pentru o scurtă perioadă, unul dintre cei mai valoroși și constanți jucători din prima parte a sezonului.
Levente Szijarto (35 ani), multiplu campion național cu CSU Asesoft Ploiești și unul dintre baschetbaliștii români cu un impact puternic asupra întrecerii interne, după anul 2000, a suferit o accidentare, în urma căreia a fost supus unui control RMN. Chiar dacă, pentru moment, nu se cunosc cu exactitate amănunte cu privire la gravitatea accidentării sau la diagnostic, Szijarto ar putea fi nevoit să ia o pauză și să rateze, astfel, startul fazei semifinale, programat să înceapă la finalul săptămânii viitoare, atunci când CSM Ploiești va evolua la malul Mării Negre, împtriva celor de la ABC Athletic Constanța.
În condițiile unei plauzibile absențe a lui „Levi” și având în vedere și faptul că Angel Santana – un alt om de bază în angrenajul CSM-ului, a ajuns tot mai greu la meciuri, în ultima perioadă, din cauza serviciului, ploieștenii ar putea fi nevoiți să mute din mers și să caute 1-2 noi jucători care să completeze lotul. Aceasta, desigur, în limita bugetului disponibil, dar, oarecum, contra-cronometru, în condițiile în care fereastra de transferuri se va închide la data de 15 ianuarie.