Petre Apostol

În această seară, de la ora 17:00, la Hotel Central din Ploieşti, va avea loc o lecţie deschisă de şah, susţinută de către marele maestru internaţional Vlad Jianu. Evenimentul este organizat de Asociaţia Judeţeană de Şah Prahova, prin intermediul preşedintelui Constantin Ţurlea.
În vârstă de 33 de ani, Vlad Jianu are un rating internaţional Elo de 2532, fiind al zecelea sportiv din România în clasamentul internaţional. Acesta a mai fost prezent la Ploieşti şi în luna iunie a anului trecut, susţinând un simultan de şah, alături de 40 de sportivi.
Evenimentul de astăzi este un preambul, practic, la turneul de dezlegări de studii şi de probleme care se va desfăşura mâine dimineaţă, cu începere de la ora 8:30, tot la Hotel Central din Ploieşti, în organizarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Prahova, împreună cu Asociaţia Judeţeana de Şah, respectiv Clubul Sportiv Universitar Ploieşti. Întrecerea se adresează juniorilor U12 şi U8 şi seniorilor şi va fi arbitrată de Dinu-Ioan Nicula (arbitru internaţional).