Tricolorul LMV Ploieşti – CSŞ 2 CNE Baia Mare, astăzi, ora 18:00

Petre Apostol

După ce şansele la titlul naţional au suferit o mare lovitură la Dobroeşti, cedând toate cele trei puncte puse în joc gazdelor de la CSM Bucureşti, echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploieşti se întoarce acasă, având programate în această săptămână două meciuri. Pentru elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu, aceste două partide vor reprezenta mai mult jocuri de pregătire în vederea ultimei părţi a fazei întâi din campionat, urmând să întâlnească ultimele două clasate din ierarhie.
Mai întâi, în această seară, în cadrul etapei a V-a din returul fazei I a Diviziei A1, echipa ploieşteană va primi vizita penultimei clasate, CSŞ 2 CNE Baia Mare, formaţie care s-a aflat la un pas de retragerea din campionat, în pauza de iarnă a competiţiei.
Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori, ambele confruntări având loc în acest sezon competiţional, şi de fiecare dată la Baia Mare. Primul meci a reprezentat, totodată, şi debutul în actualul sezon, în faza I a Cupei României, Tricolorul LMV impunându-se cu scorul de 3:0 (25:14, 25:17, 25:13). Şi în cealaltă partidă directă, disputată în turul fazei I din Divizia A1, ploieştenii s-au impus în minimum de seturi, scor 25:12, 28:26, 25:22.
De remarcat, însă, că la clubul ardelean s-au întâmplat multe lucruri în ultima lună, jucătorii străini părăsind echipa, în vreme ce principalul marcator al formaţiei din Baia Mare în meciul anterior din campionat cu Tricolorul LMV, Paul Magdaş, se află din acest an în lotul ploieştenilor. Ar mai fi de spus şi faptul că echipa din Baia Mare a mai suferit o lovitură şi de imagine, după ce antrenorul Virgil Rău a fost acuzat de mai mulţi jucători că acesta i-ar fi agresat fizic şi psihic în mai multe rânduri, tehnicianul rămânând, însă, pe banca tehnică a formaţiei.
În privinţa echipei ploieştene, aceasta şi-a complicat drumul spre titlul naţional în etapa trecută, coborând pe locul al treilea, după ce a pierdut pe terenul formaţiei CSM Bucureşti în patru seturi, ajungând la şase puncte de prima poziţie, ocupată de Steaua Bucureşti, şi fiind devansată de CS Arcada Galaţi, care are, acum, un avantaj de două puncte. A reprezentat, de altfel, doar a doua înfrângere pe plan naţional fără punct câştigat şi cel de-al treilea insucces în total, singura echipă care reuşise să învingă până atunci pe Tricolorul LMV fiind chiar cea din fruntea ierarhiei, Steaua.
Ploieştenii vor avea, însă, oportunitatea de a testa diverse scheme de joc în meciul de astăzi, având în vedere că CSŞ 2 CNE Baia Mare (locul 11 în clasament, cu doar trei victorii obţinute) nu se poate ridica la nivelul lor în niciun caz. Mai ales ţinând cont că formaţia ardeleană a pierdut, în etapa trecută, pe teren propriu, chiar cu ultima clasată, CSU UV Timişoara (adversara prahovenilor de sâmbătă, 27 ianuarie, ora 18.00), în patru seturi, gruparea bănăţeană bifând, astfel, primele puncte din acest sezon.
Meciul de astăzi din Sala „Olimpia” va fi arbitrat de Robert Toader şi Benone Vişan, ambii din Bucureşti, în vreme ce observator din partea federaţiei a fost desemnat Gheorghe Vişan, preşedintele forului naţional de specialitate.
Etapa a început de ieri seară, cu partida vedetă a rundei, dintre Volei Municipal Zalău şi CSA Steaua Bucureşti. Astăzi mai sunt programate meciurile Universitatea Cluj – SCM U Craiova (ora 12:00), Ştiinţa Explorări Baia Mare – Arcada Galaţi (ora 18:00), Dinamo Bucureşti – CSM Bucureşti (ora 18:00), urmând ca etapa să se încheie mâine, cu partida CSU Universitatea de Vest Timişoara – CS Unirea Dej (ora 18:00).