Marian Dima

Ca şi calificată în finala Cupei Regiunilor, faza naţională, selecţionata Asociaţiei Judeţene de Fotbal Prahova îşi va apăra trofeul, pe care îl deţine de la precedenta ediţie, pe 28 aprilie, la Mogoşoaia.
Cum timpul până la reprezentarea pe plan european a României, în UEFA Regions Cup, este foarte „strâns”, turneul preliminar la care participă alături de Georgia, Slovenia şi Ţara Galilor fiind programat în iunie, Federaţia Română de Fotbal a stabilit finala pe plan naţional în 28 aprilie, ambele finaliste (Buzău şi, aproape sigur, Prahova) urmând să fie cazate la Mogoşoaia (pe cheltuiala FRF) şi să beneficieze de condiţii similare loturilor naţionale, cu o zi înaintea finalei. finala b 27
FRF a primit informația – via Slovenia – că turul preliminar al UEFA Regions Cup se va desfășura în zilele de 5, 8 şi 11 iunie 2018 în Slovenia, cel mai probabil la Ljubljana.
Programul creează ceva probleme echipei care va reprezenta România, în condiţiile în care pe 16 iunie se desfăşoară şi prima manşă a barajului pentru promovarea în Liga a III-a, iar jucătorii de la campioana judeţeană, care vor face parte şi din echipa României, nu vor avea prea mult timp de pregătire a dublei pentru promovare! Pentru AJF Prahova situaţia este chiar un pic mai complicată, unul dintre antrenorii selecţionatei fiind Răzvan Vlad, de la CS Blejoi, adică exact echipa care dă cei mai mulţi jucători echipei „Prahova – Muntenia”, cât şi gruparea care are cele mai mari şanse să meargă la baraj! Se ia în calcul chiar o solicitare din partea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Prahova către Federaţia Română de Fotbal, prin care să se aprobe ca reprezentantelor judeţelor angrenate în formarea selecţionatei României (Prahova şi Buzău, cel mai probabil) să li se permită să susţină meciurile de baraj o săptămână mai târziu decât „restul ţării” (adică pe 23 şi 30 iunie).

Returul cu Harghita, luna viitoare

Jucătorii prahoveni au rămas “datori” cu partida retur din semifinalele competiţiei, după 6-0 cu Harghita, în tur, manşa secundă neputându-se disputa la finalul lunii noiembrie, anul trecut, din cauza condiţiilor meteo. Astfel, meciul a fost reprogramat, 21-22 martie fiind intervalul în care echipa care deţine Cupa Regiunilor – Prahova Muntenia – va merge în Hargita pentru “formalitatea” reprezentată de meciul retur.