Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Prahova anunță, printr-un comunicat de presă, că oamenii legii s-au sesizat din oficiu în legătură cu incidentul de la Spitalul Băicoi, petrecut în ziua de 7 ianuarie, când medicul Marta Coman a refuzat să interneze o femeie în vârstă de 87 de ani, cu afecțiuni cardiace.
“Polițiștii s-au sesizat și au deschis un dosar penal in rem în acest caz, cercetările fiind efectuate sub aspectul savârșirii infracțiunii de sustragere sau distrugere de înscrisuri”, se precizează în documentul de presă al poliției prahovene.
Reamintim că, în urmă cu două zile, în spațiul public a apărut o filmare cu camera ascunsă, în care o femeie – se pare rudă cu pacienta, care suferea de afecțiuni cardiace – a solicitat medicului care este acum cercetat ca bătrâna să fie internată, afirmând că a fost trimisă de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde nu ar fi fost suficiente locuri de spitalizare.
Medicul a refuzat internarea bătrânei, afirmând că nu este cazul să fie internată , iar într-un acces de nervi, a rupt fișa medicală a bătrânei. Ulterior, doctorița a declarat la posturile de televiziune, în încercarea de a-și explica atitudinea, că i-a fost teamă ca între filele respectivei fișe să nu fie bani cu titlu de mită.