Petre Apostol

În localitatea Pécs, din Ungaria, s-a desfăşurat cea de-a opta ediţie a turneului internaţional de badminton Nation to Nation, la categoria U13. Întrecerea s-a disputat pe echipe naţionale, fiind prezente opt ţări din Europa, printre care s-a regăsit şi o selecţionată a României, condusă de antrenorii Iordan Ionică şi Adrian Basarabeanu, cel din urmă fiind reprezentantul Clubului Sportiv Comuna Berceni.
Clubul din Berceni a avut, totodată, şi doi componenţi în lotul de sportivi, anume Denisa Muscalu şi Luca Pandele, alături de ei în echipa tricoloră mai fiind incluşi Stoica Andra (CSŞ 6 Bucureşti), Foca Denisa (CSŞ 6 Bucureşti), Vlad Dehelean (UVT Timişoara), Mario Gheorghiu (CSŞ Bacău), Puiu Matei (ACS Aztek Bucureşti).
La turneu au participat opt echipe, astfel: Cehia, Croația, Danemarca, Serbia, Slovacia, Ungaria, Ucraina şi Romania.
S-a jucat, timp de trei zile (12-14 ianuarie), fiecare cu fiecare, reprezentativa tricoloră având o primă zi complicată, evoluând în compania celor mai puternice echipe prezente la turneu. Echipa României a pierdut toate cele trei partide din prima zi, mai întâi cu Danemarca, scor 2-7, apoi cu Ungaria şi Cehia, de fiecare dată cu scorul de 3-6.
Elevii antrenorilor Adrian Basarabeanu şi Iordan Ionică s-au revanşat, însă, în următoarele două zile, câştigând categoric cu selecţionatele din Ucraina (scor 8-1), Croaţia (scor 8-1), Serbia (scor 9-0), Slovacia (scor 8-1).
Astfel, cu un total de 8 puncte, Naţionala României a încheiat pe locul al patrulea în clasament, podiumul fiind ocupat, în ordine, de reprezentativele din Danemarca (14 puncte: şapte victorii din şapte partide), Ungaria (12p: şase victorii şi o înfrângere), Cehia (10p: cinci victorii şi două înfrângeri). În urma tricolorilor, clasamentul a fost completat de Slovacia (6 puncte), Croaţia (4p), Ucraina (2p) şi Serbia (0p). Dintre sportivii României, cei doi prahoveni de la CSC Berceni au fost printre reprezentanţii care au adus cele mai multe puncte echipei ţării noastre. Denisa Muscalu a fost chiar prima din lotul tricolor, câştigând 12 partide din 14 disputate. De remarcat faptul că jucătoarea prahoveană nu a cedat decât în două partide de dublu mixt, în disputele cu Danemarca (alături de Matei Puiu), respectiv Cehia (alături de Luca Pandele, cu 20-22 în decisiv). Denisa a evoluat în şapte meciuri la simplu, două la dublu feminin şi cinci la dublu mixt.
De asemenea, Luca Pandele a fost al treilea din echipa României, bifând 10 victorii în cele 14 meciuri disputate. Acesta a pierdut două dintre meciurile de simplu (şapte disputate), unul de dublu masculin (din trei în total) şi unul la dublu mixt (din patru în care a evoluat). Ceilalţi componenţi ai echipei naţionale a României au înregistrat următoarele rezultate: Andra Stoica – 11 victorii (14 meciuri disputate), Denisa Foca – 9 victorii (14 meciuri), Vlad Dehelean – 6 victorii (14 meciuri), Mario Gheorghiu – 5 victorii (8 meciuri), Matei Puiu – o victorie (6 meciuri).
Ar mai fi de menţionat şi faptul că România a primit premiul pentru fair-play, prin sportivul Mario Gheorghiu, precum şi premiul pentru cel mai promiţător sportiv, prin Andra Gabriela Stoica.