Petre Apostol

După înfrângerea cu CSM Bucureşti, antrenorul echipei ploieştene de volei Tricolorul LMV, Sergiu Stancu, a afirmat că nu s-a pierdut niciun campionat, chiar dacă formaţia sa a ajuns la şase puncte în urma celor de la Steaua Bucureşti, în clasament.
E drept, titlul naţional – pe care îl vizează echipa ploieşteană în acest sezon – încă mai poate ajunge în dreptul clubului Tricolorul LMV. Însă, echipa mai trebuie să şi demonstreze că poate câştiga titlul, deoarece în cele 16 etape scurse până acum nu a arătat ca o campioană: a pierdut ambele dispute directe cu Steaua şi a mai cedat alte două puncte trupei din Capitală în urma confruntărilor de la distanţă.
În plus, chiar şi în cazul unor victorii cu 3:0 (greu de realizat) în meciurile directe din faza finală, ca să treacă în faţă în clasament Tricolorul LMV ar avea nevoie şi ca Steaua să se împiedice pe undeva, asta în condiţiile în care ploieştenii ar avea un parcurs perfect sau, cel puţin, identic cu al bucureştenilor. Important pentru sportul prahovean este ca vorbele ploieştenilor să aibă acoperire pe teren, mai ales ţinând cont de dezamăgirea de anul trecut, când au plecat cu gândul la medalii şi au încheiat pe locul al cincilea.