N. Dumitrescu

Îndeplinind funcția de lobby și reprezentare, acționând ca un liant între comunitatea de afaceri și autoritățile publice locale, naționale și internaționale, Camera de Comerț și Industrie Prahova a fost gazdă, în 2017, pentru numeroase delegații străine. Concret, în decursul celor 12 luni ale anului ce urmează să se încheie, 28 de delegații de peste hotare s-au aflat în vizită la sediul instituției camerale, în cazul celor mai multe – 18 – fiind vorba despre deplasări ale reprezentanților Corpului Diplomatic: ambasadori, însărcinați cu afaceri și consilieri economici din Bulgaria, Republica Socialistă Vietnam, Republica Moldova, Lituania, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Belarus, Kazahstan, Republica
Populară Chineză, Regatul Cambodgia, Republica Macedonia, Indonezia, Bosnia și Herzegovina. De asemenea, în Prahova au mai fost prezenți ministrul Economiei din Republica Moldova, care deține și funcția de viceprim-mistru, dar și fostul președinte al Republicii Croația din mandatul 2010-2015. Acestora li s-au mai adăugat delegații formate din oficiali și oameni de afaceri din China, Marea Britanie, Cambodgia, Vietnam, Republica Moldova, Indonezia, Lituania, Belarus, Kazahstan. De menționat că, în vederea dezvoltării relațiilor bilaterale, Camera de Comerț și Industrie Prahova a organizat, în cursul acestui an, și o serie de misiuni economice, vizite de lucru sau participări la evenimente internaționale în străinătate, așa cum au fost cele din Ucraina, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Republica Moldova, Thailanda, Emiratele Arabe Unite, China, Federația Rusă, Republica Macedonia, Grecia, Ungaria. Conducerea CCI Prahova și reprezentanți ai mediului de afaceri din județ au participat la întâlniri cu reprezentanți ai camerelor de comerț, dar și la întâlniri de afaceri, efectuând vizite la sediile unor companii, ale administrațiilor locale și regionale, precum și ale unor instituții și organisme internaționale, fiind prezenți la diverse gale și forumuri economice bilaterale.
Nu în ultimul rând, trebuie menționat faptul că, față de cele 84 de acorduri bilaterale deja încheiate, anul acesta CCI Prahova a mai parafat încă trei – cu Asociația pentru diplomație publică Guangdong, Uniunea Traducătorilor din Rusia – Filiala Sankt Petersburg și Camera de Comerț Româno-Britanică. ”Aceste acțiuni au constituit premise pentru stimularea activității de export pe piețele externe, dar și pentru atragerea de investitori străini în județul Prahova, pentru identificarea de parteneri de afaceri în vederea inițierii de colaborări diverse și s-au concretizat în rezultate pozitive traduse în creșterea activității de export a firmelor prahovene”, susțin reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Prahova.