Deşi formația lor a încheiat turul pe ultimul loc al ierarhie de toamnă în Liga A Prahova, la finalul săptămânii trecute, oficialii şi jucătorii echipei CSO Măgura Slănic au avut parte de un banchet tradiţional de sfârşit de an, moment festiv din care nu a lipsit sacrificarea unui porc!
Ajunşi în Liga A Prahova după fuziunea dintre CSO Slănic şi Măgura Trestioara, slănicenii au adunat doar cinci puncte în tur, culmea, singura victorie fiind obţinută … în deplasare, la Unirea Urlaţi, nu pe teren propriu! „Suntem conştienţi că poate nu am fost pregătiţi aşa cum trebuie pentru eşalonul în care am urcat şi nu am reuşit să facem o figura frumoasă, cum ne-am fi dorit, în prima parte a campionatului. Sperăm că, în retur, altfel vor sta datele problemei şi echipa CSO Măgura Slănic va avea alta faţă”, au fost cuvintele unuia dintre membrii fondatori ai clubului, Mihai Ion, cu prilejul acestei sărbătorii. La banchetul echipei din “urbea sării” au fost prezenţi majoritatea jucătorilor care au evoluat în tur, în frunte cu antrenorul Constantin Butoi.
Fotbalul din Slănic a reapărut pe harta judeţului, la seniori, în vara anului trecut, după o absenţă de opt ani, în care slănicenii au contat, cu unele întreruperi, doar la nivel de copii şi juniori, unde au reuşit, totuşi, câştigarea întrecerii judeţene, în 2016 (!), într-o perioadă în care activitatea s-a desfăşurat “prin vecini”, la Livadea, din cauza problemelor legate de stadionul din Prăjani.
Revigorarea activităţii fotbalistice în oraşul care are o tradiţie importantă în fotbalul prahovean, pe care l-a reprezentat inclusiv la nivelul Ligii a III-a, a venit cu ajutorul primarului Remus Moraru – fost fotbalist la Minerul Slănic, în tinereţe. Cu ajutorul acestuia s-a reuşit rezolvarea situaţiei stadionului şi s-au renovat vestiarele arenei din Prăjani, echipa urcând în primul eşalon fotbalistic judeţean, unde îşi propune să rămână şi la capătul acestui sezon, în ciuda rezultatelor modeste din tur.