Liderul din judeţ – petrecere cu gândul la Liga a III-a

Marcel Marin, Marian Dima

La capătul unui sezon foarte bun, aproape perfect, cu doar 5 puncte irosite din cele 45 puse în joc, liderul Ligii A – CS Blejoi – a încheiat anul 2017 cu un banchet, aşa cum se cuvine la echipele „de primul loc”.
8-bAtmosfera, una destinsă, cu invitaţi din anturajul echipei şi din administraţia locală – care susţin fotbalul din Blejoi, a fost întreţinută şi de câţiva artişti, culmea, cea care a strâns cele mai multe aplauze fiind… Amira Răchită! Adică, nimeni alta decât fata directorului sportiv de la Petrolistul Boldeşti – singura echipă din Liga A Prahova care a învins Blejoiul (celelalte puncte fiind „irosite” , marea surpriză a turului, în duelul cu codaşa Petrolul Teleajen)!
Invitat „special”, omul care este în spatele realizărilor din infrastructura sportului din Blejoi – primarul comunei, Adrian Dumitru, alături de care, între un „pahar de vorbă şi o măslină”, s-au dezbătut micile probleme şi s-au obţinut promisiuni privind susţinerea în viitor! La Blejoi se speră la amenajarea bazei sportive, inclusiv la un teren sintetic, la un mini-hotel propriu, cu facilităţi de refacere, chiar un bazin de înot (fără a avea legătură cu fotbalul)! În plus, îndemnul edilului a fost clar: „promovaţi şi vom găsi soluţii”, încă din primele şedinţe ale autorităţii locale, în 2018, urmând să se gândească la soluţii privind, din vară, eventuala susţinere a promovării – foarte probabilă şi posibilă, la cum stau lucrurile în acest moment.
La jumătatea campionatului, băieţii pregătiţi de Răzvan Vlad şi Emil Coşieru sunt lideri detaşaţi, cu 40 de puncte, cu cinci mai multe decât CS Păuleşti şi şase faţă de ocupanta ultimei trepte a podiumului, Petrolistul Boldeşti. În condiţiile în care cele două urmăritoare nu au drept de promovare – păuleştenii deoarece, din postura de câştigători ai barajului, în 2016, au refuzat participarea la nivelul Ligii a III-a din raţiuni financiare, iar boldeştenii întrucât au spus „pas” participării în actualul sezon de eşalon imediat superior, la solicitarea federaţiei, deşi retrogradaseră pe teren, CS Blejoi are toată liniştea necesară pentru a aborda, cu moralul ridicat, jumătatea secundă a campionatului. În acest moment, următoarea echipă cu drept de promovare este ocupanta poziţiei a 4-a, AFC Băneşti-Urleta, formaţia pregătită de Marius Vişan aflându-se, însă, la o diferenţă considerabilă, de 11 puncte, în urma blejoienilor.