Lider în C3, Petrolul Ploieşti a anunţat primele noutăţi ale lotului cu care va fi abordată partea a doua a sezonului 2017-2018. Astfel, echipa galben-albastră a ajuns la un acord cu jucătorii Daniel Ştefan Cârjan şi Raul Avram, ambii urmând să fie prezenţi, pe data de 10 ianuarie, la primul antrenament de după vacanţă al echipei pregătite de către Romulus Ciobanu.carjan 2
În vârstă de 20 de ani, pe care i-a împlinit pe 10 decembrie, Daniel Ştefan Cârjan (1.87 m înălţime) provine de la una dintre colegele de eşalon ale “lupilor”, Viitorul Domneşti. Fost junior al Sportului Studenţesc, acesta are în “CV” şi o prezenţă în eşalonul secund, în anul 2013 când Sportul îşi lua “la revedere” din Liga a II-a, bifând 12 minute în meciul Sportul – Rapid Suceava, scor 2-5.
Cârjan a fost, în turul Ligii a III-a, căpitanul celor de la Viitorul, iar în această stagiune a marcat 10 goluri, bilanţ cu care împarte prima treaptă a clasamentului golgheterilor Seriei a 3-a cu Sergiu Arnăutu, care îi devine acum coechipier!
Ultimul sosit în tabăra “lupilor” are cinci goluri din acțiune și cinci din penalty. De altfel, toate loviturile de pedeapsă obținute de Viitorul Domnești au fost executate și transformate de Daniel Cîrjan, care a reușit un hattrick la Mioveni (un gol din penalty) și două duble în meciurile de pe teren propriu cu Sporting Roșiori (1din penalty) și Concordia II Chiajna (ambele reușite din penalty). Tot de la punctual cu var a înscris și golul victoriei de la Aninoasa, iar din acțiune a mai înscris în meciurile cu Voința Săelele și CS Tunari.
Mijlocaş central de profil ofensiv, tânărul jucător a semnat un acord valabil până în vară, cu opţiune de prelungire după finalul actualei stagiuni. Venirea lui Cârjan face ca cel puţin unul dintre jucătorii de profil ofensiv – Roland Stănescu sau Adrian Vintilă – să fie “în pericol” cu privire la statutul lor în echipă, pentru retur
În ceea ce-l priveşte pe portarul Raul Avram, acesta a convins clubul ploieştean chiar înaintea vacanţei, antrenându-se câteva zile la Ploieşti şi bifând o repriză în testul cu CS Blejoi, portarul semnând un angajament valabil pentru următorii doi ani şi jumătate.
În vârstă de 24 de ani, Avram (1.95 m) şi-a făcut junioratul la Gloria Bistriţa, trecând, mai apoi, la FC Bihor Oradea. Din 2015 el se afla sub contract cu FC Botoşani, de unde, în prima parte a acestei stagiuni, a fost împrumutat la divizionara secundă Ştiinţa Miroslava, de unde a fost dat afară spre finalul lui 2017, “randamentul” său la echipa moldoveană fiind unul fără prea multe plusuri: 6 meciuri bifate, în care a primit 29 de goluri, toate în prima parte a sezonului!