F. T.

Deși la capitolele “ furturi din locuinţe” și “înșelăciuni”, în județ trendul a fost continuu descrescător în ultimii ani, polițiștii prahoveni s-au gândit că este bine ca și la bilanțul de la sfârșitul acestui an, dar mai ales al lui 2018, acesta să tindă spre zero la sută !
Acesta este și motivul pentru care, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, oamenii legii din cadrul instituției au încheiat un parteneriat cu Uniunea Asociațiilor de Proprietari (UAP) din județ, “parteneriat care a început deja luni, 11 decembrie, cu activități derulate de către polițiștii de prevenire și de proximitate, din cadrul Secției 2 Ploiești, ambele părți ( Poliție – UAP) desfășurând activități de informare a cetățenilor”.
Acțiunile din ziua de luni au vizat prevenirea furturilor din locuințe și a înșelăciunilor, nefiind însă scăpate din vedere nici alte genuri de infracțiuni, cum ar fi furturile din societăți comerciale, cele din autovehicule sau din unități de cazare.
Totodată – conform documentului de presă al IPJ Prahova – “polițiștii, cu sprijinul reprezentanților UAP, au continuat informarea despre înșelăciunile prin metoda «accidentul» și alte metode de păcălire a unor prahoveni. De asemenea, au fost avute în vedere și furturile din locuințe facilitate de pătrunderea în interior cu acordul victimei (metode asemănătoare înșelăciunilor)”.