Bogdan Chitic

Ediția din acest an a Memorialului „Vladimir Arnautovic” s-a bucurat de prezența mai multor foști campioni cu CSU Asesoft Ploiești din ultimii ani, „șlefuiți” cu mare pricepere de regretatul antrenor sârb. Fostul președinte executiv al grupării „alb-albastre, Ionuț Georgescu, actualmente manager la Steaua București, Sasa Ocokoljic – antrenorul secund al „militarilor”, precum și jucătorii Vlad Negoițescu, Dragan Zekovic și Marius Runkauskas, cu toții componenți ai formației din Capitală, au luat loc, alături de soții și iubite, chiar în fața posterelor care-i înfățișează pe „Dado” Arnautovic și Toni Alexe. Nu în ultimul rând, Levente Szijarto, omul recordurilor în baschetul românesc la nivelul trofeelor câștigate și actual jucător la CSM Ploiești, a sosit în „Olimpia” pentru a fi alături de foștii săi coechipieri la acest eveniment emoționant.baschet
„A fost un om care a iubit enorm baschetul, dar și România. Dado spunea mereu că are două vieți, una în țara natală, Serbia, și o alta aici, la Ploiești”, a declarat Sasa Ocokoljic, fostul prieten și colaborator al lui Vladimir Arnautovic, de pe banca tehnică a Asesoftului, din sezonul 2014-2015.
De asemenea, Levente Szijarto, unul dintre elevii preferați ai regretatului tehnician sârb, a avut numai cuvinte de laudă la adresa fostului său profesor: „A fost un om care era în permanență cu zâmbetul pe buze, un caracter glumeț, dar în același timp ambițios, și sunt fericit că astfel de evenimente, cu atâția fani în tribune, au loc în memoria sa, la Ploiești”.

„Istoria va continua”

Unul dintre oamenii care l-au cunoscut cel mai de îndeaproape pe Vladimir Arnautovic este ploieșteanul Ionuț Georgescu, fostul președinte al grupării campioane din perioada 2011-2015. „Faptul că toți acești copii joacă baschet, în sala în care Dado Arnautovic a făcut istorie în alb și albastru, și având în continuare, pe parchet, numeroase exemple de jucători mari, nu ne face să ne gândim decât la faptul că, într-un fel sau altul, istoria va continua, aici, la Ploiești”.
Aproximativ 1.500 de spectatori au fost prezenți, duminica trecută, în tribunele Sălii Sporturilor „Olimpia”, la ediția secundă a Memorialului „Vladimir Arnautovic”. Printre aceștia s-au numărat și 250 de copii, juniori și majorete de la Ploiești Basketball, Clubul Sportiv Universitar și Ploiești Dancers, care au susținut scurte demonstrații de baschet, dar și momente coregrafice pe parchetul Sălii Sporturilor.