Petre Apostol

Înainte de Crăciun, vineri, pe 22 decembrie, în Sala Sporturilor din Băicoi a avut loc prima competiție organizată de Asociația Județeană de Rugby Prahova. Intitulată „Cupa Moș Crăciun”, întrecerea de rugby-tag s-a adresat elevilor, desfășurându-se cu sprijinul Clubului Sportiv Aurora Băicoi, al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Prahova (reprezentată de prof. Daniel Vasile), al Inspectoratului Școlar Prahova (reprezentat de inspector Florina Damian) și al Departamentului de Dezvoltare Sud-Muntenia din cadrul Federației Române de Rugby.
La competiție au participat echipe de la două școli gimnaziale, desfășurându-se două meciuri. Învingătoare a fost echipa Liceului Tehnologic „Constantin Cantacuzino” Băicoi, pregătită de profesoara Felicia Smoleanu, devansând formația Școlii Gimnaziale din Comuna Florești, condusă de profesorul Florian Calotescu.
Echipa din Băicoi s-a impus cu 5-4 în prima partidă, victorie care avea să îi aducă trofeul, având în vedere că în a doua confruntare s-a înregistrat un rezultat de egalitate, scor 5-5.
„Deși inițial își anunțaseră participarea 4-5 echipe, doar două dintre acestea au reușit să ajungă, meciurile fiind însă foarte spectaculoase. Mulțumim elevilor implicați, profesorilor însoțitori, sponsorilor competiției, DJST Prahova, Federației Române de Rugby și, în special, inimosului organizator, Florin Bonea”, a declarat Felicia Smoleanu, profesoara de educație fizică și sport a echipei câștigătoare.
La finalul competiției, Direcția Județeană de Sport și Tineret Prahova a premiat toți elevii și profesorii participanți cu câte un tricou, iar echipele au primit, din partea Federației Române de Rugby, diplome, un balon de rugby și alte materiale sportive.