Bogdan Chitic

Cel de-al doilea sezon al Campionatului Municipal Ploiești la minibaschet a făcut pași importanți în ultima lună, în care s-au consumat mai multe partide ale turului de campionat, la Sala Sporturilor „Olimpia”, Colegiul Național „Nichita Stănescu” sau Sala Polivalentă Blejoi.
În prezența colegilor de clasă, a profesorilor și, desigur, a părinților și rudelor care au venit în număr mare pentru a-și susține favoriții, componenții tuturor celor 10 echipe înscrise în Campionatul Municipal au oferit unele jocuri spectaculoase, în care, la final, indiferent de deznodământ, efortul ambelor combatante a fost unanim apreciat. Printre cele mai harnice grupări, cu cel puțin trei partide disputate până în prezent, se numără Lynx Blue (antrenor Florentin Crețu), BC Solaris (antrenor Sorina Lambrino), precum și Ploiești Basketball 1 și Ploiești Basketball 2 (antrenor Elena Stan). Clasamentul este condus de formația Lynx Blue (4-3), urmată de Ploiești Basketball 1 (3-1) și Lynx Red (2-1).
În ultima săptămână, în Campionatul Municipal Ploiești la minibaschet au fost înegistrate următoarele rezultate:
Ploiești Basketball 1 – Lynx Blue 19-15
Lynx Red – Ploiești Basketball 2 20-8
CSȘ 1 Ploiești – BC Solaris 28-21
CSȘ 1 Ploiești – Tonika Pucioasa 37-22
Lynx Blue – Ploiești Basketball 3 12-43
ABC T-Pack – Lynx Blue 6-19
Ploiești Basketball 1 – Ploiești Basketball 3 28-42

Liga Națională, tot la Mangalia și în 2018

Pentru al patrulea an consecutiv, orașul Mangalia va găzdui Liga Naționala de baby și minibaschet, practic competiția care va pune capăt sezonului 2017-2018 în baschetul românesc. Decizia a fost luată, de curând, de biroul federal al forului condus de președintele Horia Păun, mai multe informații cu privire la sistemul competițional pentru cele două tablouri, de baby (7-10 ani) și minibaschet (10-12 ani), perioada de desfășurare a competiției și alte aspecte organizatorice urmând să fie comunicate la începutul anului viitor.