F. T.

La o adică, zici că s-au vorbit între ei: pe de o parte angajații Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Prahova, iar de partea cealaltă – hoții de material lemnos.
Nu de alta, dar de la o vreme, nu trec două – hai, maximum trei zile – fără ca oamenii legii să nu prindă în flagrant hoții de material lemnos. Adică, acolo unde este arborele, mai întâi apare hoțul și, la scurt timp, și jandarmul, chemat de hoț…
Firește, așa ar fi dacă lucrurile nu ar sta taman invers. Adică, jandarmii știu unde cei certaţi cu legea urmează să dea loviturile și execută, în zonă, “acțiuni punctuale”.
În acest context, iată ce se precizează într-un comunicat de presă al jandarmilor prahoveni: “Un echipaj din cadrul IJJ Prahova a executat două acțiuni punctuale pe linia combaterii sustragerilor de material lemnos pe raza localităților Mărgineni și Boldești–Scăeni, fiind surprinşi doi bărbați care transportau, cu ajutorul unor atelaje hipo, cantitatea de 0,500 metri cubi de material lemnos – speciile plop, salcâm, fără a avea documente de proveniență și transport.
În speță, cei doi au fost sancționați, întocmindu-li-se procese verbale de constatare și stabilindu-se amenzile de rigoare pentru fiecare dintre cei doi.
Valoarea amenzilor a fost de 5.000 de lei pentru unul dintre căruțași și de 800 de lei pentru al doilea.
Firește, materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocoalelor Silvice Muntenia Sud și, respectiv, Ploiești.