Petre Apostol

Astăzi şi mâine, în moderna sală de la Cluj Napoca se vor desfăşura probele unei noi ediţii a Campionatului Naţional de Popice pentru seniori, care va reprezenta pentru sportivii din ţara noastră şi o bună verificare pentru Mondialele de anul viitor, care vor fi găzduite de România, chiar în arena clujeană. Printre pretendentele la titlurile naţionale şi în acest an se numără reprezentantele de la Conpet Petrolul Ploieşti, care, la ediţia precedentă, şi-au trecut în palmares cinci medalii, dintre care două de aur.
Vedeta ediţiei anterioare a campionatului a fost Daniela Lăcătuşu, care s-a încoronat campioană a României la ambele probe individuale, clasic şi sprint, la cea dintâi câştigând medalia de aur cu performanţa de 550 de popice doborâte.
De asemenea, anul trecut, la Hunedoara, unde a avut loc campionatul, s-au mai remarcat atât Alice Vasile (dublă medaliată cu bronz, la individual clasic şi la tandem), cât şi Luminiţa Dogaru (medaliată cu bronz la individual sprint) şi Cristina Samson (care a făcut pereche cu Alice Vasile la proba de tandem).
De remarcat că la ediţia de anul acesta a campionatului a fost introdusă şi proba de tandem mixt, mai ales pentru a se forma perechile care vor participa la competiţia mondială. Iar la această probă, anul trecut, Luminiţa Dogaru şi-a adjudecat medalia de aur la Campionatul Mondial, alături de un alt sportiv prahovean, dar care activează în Germania, Nicolae Lupu.
În plus, în 2014, sportiva de la Conpet Petrolul îşi adjudecase şi medalia de argint la Mondiale în cadrul probei de individual clasic.
Pentru sportivele de la Conpet Petrolul Ploieşti, campioane naţionale la echipe în sezonul precedent, aceasta va reprezenta a treia săptămână consecutivă de acţiune, după două evenimente desfăşurate pe teren propriu. Ploieştencele s-au impus în campionat în derbiul cu Electromureş, în a doua etapă a competiţiei, după care au încheiat pe locul al doilea în runda secundă a Cupei României, întrecere la care ocupă locul al doilea în clasamentul general, la două puncte în urma formaţiei din Târgu Mureş, deţinătoarea trofeului.